Românii pot testa plăţile cu telefonul mobil

• publicat la: 22 June 2012
Românii pot testa plăţile cu telefonul mobil

Orange România si BRD – Groupe Societe Generale au lansat in România un proiect pilot care isi propune să testeze soluţia Near Field Communication (NFC) integrată in cartela SIM, prin care sunt posibile plăţile cu telefonul mobil.

“Peste 100 de persoane care detin un cont bancar la BRD – Groupe Societe Generale au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capabilitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti. Platile vor fi posibile la cele peste 2.000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD – Groupe Societe Generale la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard”, se precizeaza intr-un comunicat Orange remis Ziare.com.

Tehnologia NFC va oferi utilizatorilor noi experiente in special in ceea ce priveste efectuarea de plati, accesul in mijloacele de transport sau utilizarea cardurilor de loialitate, urmand ca in viitor toate acestea sa fie integrate de SIM-ul Orange. In loc să folosească bani lichizi pentru a plati produse sau bilete de transport, clientii vor putea sa apropie telefonul de cititorul contactless si sa pornească imediat mai departe.

“Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange România.

“Platile trebuie sa fie simple si sigure, iar cea mai importanta miza pentru noi este sa raspundem nevoilor clientilor cu solutii inovatoare precum tehnologia NFC”, a spus la randul său Gheorghe Marinel, Director General Adjunct al BRD-Groupe Societe Generale.

Un proiect pilot de plati prin intermediul telefonului mobil in România a fost mai demarat in 2008, de MasterCard si ING, a spus Gabriel Ghita business development manager pentru Europa Centrala si de Est (CEE).

sursa ziare.com

Lasati un comentariu