Târg de carte la Grand Mall

• publicat la: 12 June 2012
Târg de carte la Grand Mall

BookLand, cel mai avangardist, dinamic, cult, cool si prietenos targ de carte din Romania a ajuns la Satu Mare, si are portile deschise pana in 17 iunie. Toti satmarenii sunt asteptati in Centrul Comercial Grand Mall ce s-a pregatatit de vara! Caravana BookLand a adus in Grand Mall peste 9000 de titluri de carte, muzica si jocuri, de la cele peste 70 de edituri participante. Si pentru ca sfarsitul de an scolar este aproape cei mici sunt invitati sa petreaca alaturi de BookLand inceputul vacantei de vara.

Cu aceasta ocazie, copiii de la Palatul Copiilor din Satu Mare vor sustine, miercuri, incepand cu ora 18.00 doua momente speciale: atelier de pictura, profesor coordonator Szemak Zsusza, atelier origami, profesor coordonator Edith Sarvadi si taraful de muzica populara coordonat de profesorul Nicu Miclaus. Elevii de la Scoala populara de arta din Satu Mare au pregatit un recital de muzica populara, pe care il vor sustine joi, 14 iunie, de la ora 18.30 si un recital de muzica clasica pentru vineri, 15 iunie, de la ora 19.00 elevii coordonati de profesorul Vasile Chioran. Tot la BookLand, in Grand Mall, mai poti admira si creatiile sculptorului Radu Ciobanu, precum si lucrarile pictorului Valer Sasu.

Tot in ziua de joi, 14 iunie, de la ora 19.00, scriitorii Gheorghe Cormos, Alexandru Ardelean, Ion Bala, Nicolae Marita si Loredana Stirbu vor sustine un regal de poezie satmareana. Suntem onorati si incantati ca organizatorii BookLand au ales Grand Mall ca loc de desfasurare al evenimentului. Satmarenii sunt iubitori de lectura, apreciaza astfel de manifestari culturale si de aceea speram intr-o audienta numeroasa si interesata de aparitiile editoriale propuse de BookLand. Acest eveniment aduce o schimbare in activitatea noastra.

Acum, Grand Mall va oferi vizitatorilor nu numai bunuri materiale, ci si hrana spirituala de care are atata nevoie. Asteptam cu nerabdare inceperea targului si le multumim organizatorilor ca au venit si in Satu Mare cu acest eveniment cultural”, spune directorul general al Centrului Comercial Grand Mall, Livia Bratosin. La fel si Mihaela Petrovan, initiatoarea proiectului BookLand, este incantata de prezenta in Satu Mare si de colaborarea cu Grand Mall: BookLand este un proiect deosebit de frumos, prin intentia lui de a aduce cartea in drumul oamenilor si de a avea un efect educativ asupra societatii romanesti. Ne bucuram sa vedem entuziastmul cu care Centrului Comercial Grand Mall se implica in proiecte culturale, dar si interesul si receptivitatea satmarenilor fata de BookLand. Suntem incantati sa remarcam ca numarul iubitorilor de carte si implicit al sustinatorilor BookLand creste zi de zi.

Vineri de la ora 15.00 copiii de la toate gradinitele si scolile din oras sunt asteptati la Grand Mall pentru a confectiona daruri pentru prieteni sa se joace, sa se picteze pe fata si sa rasfoiasca cartile dedicate varstei lor. Organizatorii au pregatit si o strangere de carte pentru scolile din mediul rural a caror biblioteca o vor imbogati cu carti donate de fiecare satmarean care vrea sa ajute la educatia copiilor.

Deasemenea cei care cumpara carti de la BookLand primesc un bilet de tombola si pot castiga multe daruri duminica cand este marea extragere. Pana duminica nu ezitati sa treceti pragul Grand Mall pentru foarte multe surprize. Caravana BookLand este cel mai inedit targ de carte, muzica, film si jocuri, aflat la a 2-a editie, prezent pe parcursul anului 2012 in 39 de orase din tara, timp de 42 de saptamani. Conceptul BookLand este unul inovator, atat prin aria geografica de acoperire, cat si prin amploarea sa, reunind mii de titluri sub aceeasi umbrela.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu