USL Carei :“O scenă pentru toţi copiii ” -o reuşită

• publicat la: 2 iunie 2012
USL Carei :“O scenă pentru toţi copiii ” -o reuşită

„Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. (Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte)” – Antoine de Saint-Exupéry

Vineri după amiază,in organizarea USL Carei,pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei,au avut loc o serie de manifestări şi activităţi dedicate Zilei Copilului.

Sute de copii,părinţi sau bunici au venit să ia parte la concursurile organizate de membrii USL Carei şi au asistat la programul susţinut de elevi de la cercurile artistice din oraş.

Candidatul USL la Primăria Carei, Adrian Bucureştean, a declarat că, împreună cu candidaţii USL la Consiliul Local, a dorit să ofere clipe de neuitat atât copiilor, cât şi părinţilor, bunicilor.Acesta a fost in permanenţă in mijlocul copiilor, participând alături de ei la unele probe ale concursurilor.

Am dorit  să organizăm un eveniment mai special cu ocazia Zilei  Copilului, în calitate de candidat al USL la Primăria Carei, alături de candidaţii USL la Consiliul Local. Intenţia a fost ca cei mici să  simtă că e ziua lor de fapt şi  să aibă parte de numeroase surprize, precum picturi pe feţe, un mic spectacol.Să sperăm ca această zi va fi una  de neuitat pentru ei şi promitem că vom continua să organizăm asemenea acţiuni şi după data de 10 iunie, la fel cum am mai făcut de fapt şi până acum,an de an”.

Adulţii şi-au adus  aminte de copilărie atunci când au privit în ochi copiii ce debordau de entuziasm.

Aşa se poate caracteriza ziua de 1 Iunie, organizată de tinerii de la USL Carei. Ziua micuţilor careieni a început cu umplerea aleilor din centrul oraşului cu flori, căsuţe, fluturi, ursuleţi, personaje din desene animate favorite, păsări, feţe zâmbitoare, portrete care exprimă parfumul vârstei.

Din mânuţele lor au curs culori pe grâul asfaltului, împânzind urbea şi dăruind speranţă, iubire şi mult drag acestui oraş.

Păcat că vremea capricioasă i-a alungat în case şi la adăpost dar numai pentru scurt timp.

Să ne amintim de Ion Creangă şi ale sale scrieri adevărate: Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată. Şi, drept vorbind, acesta-i adevărul. Ce-i păsa copilului când mamă şi tata se gândesc la neajunsurile vieţii, la ce poate să le aducă ziua de mâine sau că-i frământă alte gânduri pline de îngrijire. Copilul, încălecat pe băţul său, gândeşte că se află călăre pe un cal de cei mai străşnici, pe care aleargă cu voie bună şi-l bate cu biciul şi-l struneşte cu tot dinadinsul şi răcneşte la el din toată inima, de-ţi ia auzul, iar de cade jos, crede că l-a trântit calul şi pe băţ îşi descărcă mânia în toată puterea cuvântului … Aşa eram eu la vârstă cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea asta şi pământul, măcar să zică cine ce-a zice.”

(Ion Creangă – Amintiri din copilărie )

Vocea cristalină a copiilor talentaţi ai formaţiei “Castelanii mici” indrumati de Mariana Vulcan au încântat auzul până în cele mai ascunse cotloane ale oraşului.

Dar ploaia de petale cu miros de copilărie a continuat cu râsetele de voie bună împletite cu  bucuria nemăsurată a copiilor mai mari şi mai mici care s-au luat la întrecere transformându-se în adevăraţi vânători de comori. Şi mare le-a fost bucuria atunci când au descoperit câte un lucru micuţ ascuns cu grijă de organizatori in parculetul din spatele monumentului ,şi devenit pentru ei o mare încercare. Un părinte care-şi sorbea din priviri copilul, a şoptit mai mult pentru el “De nu mi-ar fi ruşine aş căuta şi eu“.

Un alt concurs interactiv a fost măsurarea puterilor prin proba frânghiei, care a adunat buchete de aplauze şi râsete nenumărate.Şi-au măsurat puterile atât cei mici cât şi cei mari, surpriza fiind echipa de consilieri USL care n-au rezistat tentaţiei de a urmări şi au intrat în vâltoarea concursului.

Copilăria este regatul unde nu moare nimeni, este inima tuturor vârstelor. Este locul în care te întorci de fiecare dată atunci când zâmbeşti sau te bucuri, este timpul care are întotdeauna formă de nori şi poartă inconfundabilul miros de cozonaci împletiţi de bunica.”  Asta ne-a sugerat atmosfera, fericirea zărită în ochii copiilor noştri, sclipirea speranţei. Şi parcă şi soarele a zâmbit atunci când micuţii careieni au sărit cu sacul măsurându-şi abilităţile.

“O scenă pentru toţi copiii careieni” a fost un vis împlinit pentru micuţii doritori de a-şi împărtăşi talentul . Secvenţa “Karaoke” din program,

întrecerea de “mâncat pufuleţi”, i-a făcut pe cei mici nedezlipiţi de podium.

Cei mai isteţi au fost răsplătiţi cu premii dar nici ceilalti nu au rămas pe dinafară,primind si ei mici atenţii pentru participare.

O atracţie fără echivoc a fost clovnul care a împărţit baloane, steguleţe, zâmbete, drăgălăşenie copiilor.

N-au lipsit nici desenele animate preferate care de data aceasta şi-au făcut loc pe feţele copiilor prin prezenţa culorilor. Standul de picturi pe faţă a fost neîncăpător pentru micuţii doritori.

Iubitorii de păsări s-au delectat şi de data aceasta cu specii interesante de porumbei şi găini prezentate de Asociatia Colibri. Un copilaş avea pictat în jurul nasului un porumbel cu guler de care era foarte mandru.

La manifestări au fost prezenţi şi membrii Asociatie sportive Corvus Regia,cu o scurtă prezentare a sportului air soft,ocazie pentru copii de se fotografia alături de ei.

Atunci când devenim prea serioşi ar trebui să privim în ochii copiilor noştri şi să dăm o formă aparte bucuriei de a trăi. Copilăria este locul de refugiu al problemelor de azi şi de mâine!

La mulţi ani tuturor copiilor din Carei au urat membrii USL Carei împreună cu candidatul lor la Primăria Carei,Adrian Bucureştean!

redactia

Lasati un comentariu