Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită pe 26 iunie

• publicat la: 25 iunie 2012
Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită pe 26 iunie

Ziua Drapelului Naţional va fi sărbătorită marţi, 26 iunie, de la ora 10,00, printr-o ceremonie publică ce va avea loc în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Ceremonia va fi organizată de MApN împreună cu Prefectura şi Primăria Capitalei, Drapelul naţional urmând a fi binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catargul din piaţă, în acordurile Imnului naţional al României.

Sunt invitaţi la eveniment reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Muzeul Militar Naţional ‘Regele Ferdinand I’ vernisează, cu acest prilej, de la ora 13,30, expoziţia ‘Istoria drapelului naţional, 1830-2012’, care va prezenta drapelele şi stindardele Armatei române de la înfiinţarea lor, în anul 1834, şi până în prezent, precum şi accesorii ale acestora. Militari din celelalte garnizoane din ţară şi din teatrele de operaţii vor participa la ceremoniile publice de înălţare a Drapelului naţional, mai informează comunicatul citat.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

sursa money.ro

comentarii

de anonim la 26 iunie 2012 - 18:51

si la Carei?

de emil la 26 iunie 2012 - 18:55

la carei e la guvernare cineva cu alt drapel!

Lasati un comentariu