ContiTech Carei inaugurează noua hală de producţie

• publicat la: 30 iulie 2012
ContiTech Carei inaugurează noua hală de producţie

Luni de la ora 12,00,SC ContiTech Carei a inaugurat cea de-a treia hală de producție . O investitie de peste15 milioane de euro, din care 4,4 milioane subvenție acordată de Guvernul României ce a creat peste 300 de locuri noi de muncă.

Hala de producție pentru furtunuri de incalzire/răcire nou deschisă,cu 3 linii de extrudare,5 autoclave si un sistem de recuperare a căldurii  are o suprafață de 7.182 de metri pătrați din care 1.200 mp sunt alocaţi spatiilor funcţionale.

La eveniment au fost prezenţi Andrea Witkowski și Rafael Mansurov, directorii generali al Contitech Carei, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, deputatul Ovidiu Gant, suprefectul Cristian Sasu, Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, viceprimarul orașului Carei, Keizer Ludovic, reprezentanții echipei manageriale ContiTech, dar și colaboratori și parteneri de afaceri ai companiei.

Unul dintre acestia a fost Steiger Vasile,proprietarul firmei care a realizat construcţia noii hale.

În deschiderea evenimentului, Andrea Witkowski, codirector general al Contitech a subliniat faptul că: „ Prin această investiție, fabrica a devenit cel mai mare antreprenor din județul Satu Mare. Ajutorul oferit de statul român prin subvenția de 4,4 milioane de euro reprezintă un semnal clar că fundația pe care s-a construit investiția în România este solidă. Dorim să continuăm această tradiție și să ne dezvoltăm continuu în această locație.”


Guvernul României a fost reprezentat de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, care a subliniat importanța investiției ContiTech, incluzând-o printre investitorii strategici din România, alături de Ford și Renault. Și-a  reafirmat sprijinul său și al Guvernului României în problemele de infrastructură.

Președintele Consiliului Județean Adrian Ștef a spus că „ Aceste investiții trebuie sprijinite pentru că pot să aducă înapoi sătmărenii plecați în străinătate în căutarea unui loc de muncă. Vă asigur de sprijinul meu și al Consiliului Județean în proiectele viitoare”.

Fiecare dintre principalii invitati a dorit sa spuna cateva cuvinte la acest eveniment de seama.

Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. În prezent, Continental are aproximativ 160.000 de angajaţi în 45 de ţări.

redacţia

comentarii

de leko la 30 iulie 2012 - 23:06

pai de fapt investitia a fost facuta de catre guvernul romaniei nush ce se dau gorila in dud astia de la contitech!

de Horia Mărieș la 31 iulie 2012 - 00:02

@leko la 30 July 2012 – 23:06 „ce se dau gorila in dud astia de la contitech?”

De asta: ” O investitie de peste 5 milioane de euro, din care 4,4 milioane subvenție acordată de Guvernul României ce a creat peste 300 de locuri noi de muncă.”

Nu se lăuda oare polgármesterjenőkebácsi cu chestia asta numită Contitech in campania electorală – la emisiunea televizată TVSM1 ? Păi nu sunt oare meritele lui jenoke cele 4,4 milioane de euro acordate ca subvenție de Guvernul României? Păi cum să nu fie.
N-are omul nostru din Havana pile la guvern?
Sau nu mai are că nu mai este (și nu va mai fi) UDMRul la guvernare?

Dar de noul împrumut de 9 milioane lei (aproximativ 2 milioane de Euro) aprobat azi în ședința C.L. al Primăriei Mun. Carei în lipsa (dar la ordinul lui) jenőkebácsi ați aflat? Ca să astupe găurile le la Castel, de la Szarvas Fogado, etc. Imprumut contractat pe durata a 15 ani. Vezi:

http://www.frissujsag.ro/ujabb-kolcsont-vesz-fel-a-nagykarolyi-onkormanyzat/

Să nu care cumva să te gândești să mărești impozitele datorate de populația careiană începând de la anul (2013), mult stimate jenoke bacsi Ur, ca să poți plăti datoriile Primăriei Mun. Carei contractate de către matale (cine mai știe oare cifra exactă, e vorba de 8-9 milioane de euro până acum, nu-i așa?) că dai de dracu’ !
Și de mine.

Chestia asta – dacă se va întâmpla, n-o să ți-o iert.
Îți promit cât se poate de solemn, drága tisztelt polgármesterjenőkebácsi!

de MVI la 31 iulie 2012 - 06:39

pacat ca poluarea este din ce in ce mai mare

de michael la 1 august 2012 - 13:43

Nu inteleg de ce un investitor ,de asemenea magnitudine ,trebuia ajutat din banii contribuabilului , avind in vedere faptul ca acum vre-o 2 ani , inainte sa lucreze nonstop, inclusiv simbata si duminica , raportau venituri lunare de 6 milioane de euro.Acum nu mai raporteaza public veniturile probabil sunt duble veniturile.
In rest e bine ca ofera locuri de munca , intr-un judet care se misca greoi , din punct de vedere financiar.Salariile am inteles ca sunt destul de decente pt judetul acesta, insa ar fi interesant sa le comparam cu salariile din alte regiuni ale tarii.Sau vreti sa le comparam , cu vecinii din ungaria de la Mako?, Am zis mako ca sa nu fiu indecent , si sa ma refer la hamburg.
Dar lasa ca e bine , lucra romanul pentru toti.

Lasati un comentariu