Diversiune incredibilă marca Băsescu – PDL

• publicat la: 20 July 2012
Diversiune incredibilă marca Băsescu – PDL

Premierul  Victor Ponta i-a acuzat, vineri, pe preşedintele suspendat Traian Băsescu şi pe membrii PDL că au încercat să intervină în procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prin intermedul unui director numit în 2005, în mandatul fostului ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur (PDL), care a depus la dosar o opinie separată prin care prejudiciul estimat era diminuat sau anulat, astfel încât să pară că de fapt Guvernul a dorit să intervină în acest proces.

Opinia depusă la Tribunalul Bucureşti de către directorul respectiv, Rela Ştefănescu, a fost formulată de un expert contabil independent, fără acordul ministerului, şi influenţa prejudiciul cercetat în sensul diminuării sau anulării acestuia.

Rela Ştefănescu este director la Direcţia Juridică a Ministerului Agriculturii.

“A fost trimisă o adresă pentru obiecţii la raportul de expertiză şi ataşată o opinie separată, a unui expert contabil, care contrazice acest raport”, a spus premierul.

Ponta a precizat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat Tribunalul Bucureşti că această opinie separată a fost depusă fără acordul ministerului şi cu încălarea legii , l-a suspendat din funcţie pe director pentru cercetări şi a depus o sesizare penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia.

“Este un nou caz de înscenare grosolană pentru campania privind referendumul şi o acţiune de încălcare a actelor normative solicitată anumitor persoane rămase în minister. PDL a acuzat Guvernul că va influenţa procesul Voiculescu-ICA, dar a fost vorba de fapt de o acţiune gândită şi concertată a stafului de campanie a lui Traian Băsescu”, a spus Ponta.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat la rândul său că acea opinie includea o serie de detalii tehnice cnform cărora prejudiciul estimat iniţial “s-ar reduce sau nu ar mai exista”.

“Astăzi dimineaţă am fost informat de către secretarul general că, acum două zile, la un termen pe care l-am avut în acest proces, Ministerul Agriculturii, printr-o adresă semnată de doamna director a Direcţiei Juridice, a cerut opinie separată vis-a-vis de raportul pe care l-au prezentat alţi evaluatori din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, opinie separată care prevede câteva chestiuni tehnice conform cărora prejudiciul estimat iniţial s-ar reduce sau n-ar mai exista în acest proces”, a spus Constantin.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu