Creşte interesul pentru destinaţiile româneşti: un milion de turişti în luna iulie

• publicat la: 4 septembrie 2012
Creşte interesul pentru destinaţiile româneşti: un milion de turişti în luna iulie

Peste un milion de turişti au preferat să îşi petreaca vacanţele în România în luna iulie 2012, conform datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Nivelul este cel mai ridicat faţă de lunile similare din ultimii şase ani.

Mă bucur mult că turiştii au început să prefere destinaţiile din România, iar faptul că şi litoralul românesc a înregistrat o creştere în preferinţele acestora este un semn foarte bun. Am speranţa că nu este doar o întâmplare datorată perioadei de “criză” prin care trecem cu toţii. Cred că este deosebit de important să susţinem această tendinţă prin programe de dezvoltare complexe şi să promovăm inclusiv destinaţiile montane şi urbane, care pot să ofere satisfacţii turiştilor români şi străini. Primul pas pe care îmi doresc să-l fac este să identificăm, împreuna cu cei implicaţi direct în industria turismului, demersurile necesare care să susţină dezvoltarea reală a turismului în România. Şi subliniez că aceste demersuri înseamnă, în primul rând, creşterea calităţii serviciilor oferite turiştilor. Este o etapă firească”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Creşterea faţă de luna iulie 2011, la capitolul sosiri în structuri de primire turistică, este de 13% pe segmentul de turişti străini şi de 12,5% pe segmentul de turişti români. Trendul este crescător şi pentru intervalul ianuarie-iulie 2012, raportat la perioada similară din 2011, procentele fiind de 12,4%, pentru turiştii străini înregistraţi în unităţile turistice româneşti, respectiv de 12,7% pentru turiştii români.

redactia

Lasati un comentariu