Cum să previi căderea părului

• publicat la: 18 septembrie 2012
Cum să previi căderea părului

Căderea părului in sine nu este o problemă, ci un lucru natural. Ceea ce ingrijorează este atunci când numărul firelor căzute creşte alarmant, mai mult decât al celor care cresc.

Astfel, podoaba capilară incepe sa se rareasca. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni acest lucru, conform Prevention:

Nu iti incălzi părul prea mult

Fie că este vorba despre apa fierbinte de la robinet, fierul de intins părul sau cel de ondulat, firele sunt mereu supuse la temperaturi inalte, fapt ce le deterioreaza si le face să cadă. In plus, incearca să nu folosesti nici jumătate de tub de fixativ pe zi, căci asta este calea garantata catre calvitie.

Ai grijă la dietă

Consumă alimente  bogate in omega 3, precum somonul sau macroul, de minim 2-3 ori pe saptamana, iar peste salate presara cate o lingura de ulei ori seminte de in.

Ia vitamina C si fier

Caderea parului poate sa inceapa atunci cand numarul de hematii din sange scade, acestea fiind esentiale pentru sanatatea foliculilor. Consumă fructe,legume  si carne roşie (pentru fier), iar dacă analizele tot ies prost, ia suplimente.

Consultă arborele genealogic

Cea mai comuna cauza a pierderii parului este ereditatea. Daca parintii tai au avut aceasta problema, este foarte posibil sa o mostenesti. Totusi, cu suplimente pe baza de ulei de peste si in, vei putea sa previi macar niste reactii extreme.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu