De-acum,imagini de arhivă.Copacii din cartiere nu scapă de topor

• publicat la: 4 September 2012
De-acum,imagini de arhivă.Copacii din cartiere nu scapă de topor

Câştigătoarea licitaţiei pentru lucrările in valoare  de 3.065.140 lei reprezentând  „Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II” ,avându-l  ca manager de proiect pe Mak Ioan, este SC Tehnic Asist SRL Botoşani.

Incepând din cursul lunii august,aceasta a demarat lucrările  ce au presupus asfaltarea carosabilului din cele două cartiere Mihai Viteazu din municipiul Carei.

Pe lângă valoarea lucrărilor ,in şedinţa Consiliului Local din 3 august,a mai fost aprobată achiziţionarea de  pavaje şi borduri pentru cartiere, in valoare de  448.115 lei +TVA, ca şi cheltuială neeligibilă deşi în proiectul iniţial era inclusă o anumită sumă  pentru asfaltarea acestor căi de acces.

Nu vom intra in amănunte legate de  calitatea lucrărilor de asfaltare,fiecare dintre locatarii celor două cartiere  au asistat zi de zi la efectuarea aceste lucrări care sunt aproape de final şi deci au avut posibilitatea să tragă concluziile.

Ce a atras insă nemulţumirea unor locuitori ai cartierelor amintite,locuitori  care ne-au sesizat,a fost inceperea reamenajării peisagistice a spaţiilor verzi din jurul blocurilor.

Ieri,pe strada Bartok Bella,angajaţi ai primăriei Carei mânuiau cu dibăcie drujbele turate la maxim ,culcând la pământ arborii ornamentali sau copacii din jurul blocurilor de locuit.

Au căzut seceraţi copaci umbroși, dar și pomi fructiferi plantați de locatari in urmă cu mulţi ani.

Una dintre locatarele  care s-a împotrivit tăierilor brutale de pomi a declarat pentru Buletin de Carei:

„Acești pomi, pruni, piersici și mărul gutui, i-am plantat acum 27 de ani când m-am mutat în acest bloc. Acum ei vin să-i taie. Poamele lor erau culese de copiii pofticioși din bloc. Acum când toată lumea plantează spațiu verde, tendința de a proteja natura este legiferată de mult în Europa din care teoretic facem parte, noi careienii distrugem ceea ce este plantat deja. Am cerut muncitorilor să oprească tăierile și să vină domnul primar să stea de vorbă cu noi. Aceștia au chemat Poliția locală, iar domnul primar nici vorbă să apară. În campania electorală a venit și ne-a promis marea cu sarea, acum nici nu vrea să stea de vorbă cu noi. După ce am încercat să oprim tăierile de copaci, au apărut pe ușile de la intrarea în blocuri niște afișe  în care suntem anunțați că se va amenaja spațiul verde dintre blocuri. De ce nu am fost anunțați înainte de această operațiune și de ce nu am fost consultați în această problemă? Cu ce sunt mai urâți copacii decât acele garaje dizgrațioase de pe spațiul verde? Sau acestea aparțin cuiva care nu trebuie deranjat? Ceea ce m-a deranjat și mai tare a fost că mi-au distrus trotuarul pe care l-am făcut pe banii mei ca să nu calc în noroi când ies în fața blocului.”

Revolta doamnei era evidentă, iar fiecare propoziție se termina cu „Eu nu mă las. Sunt și banii mei cei pe care se reamenajează spațiile verzi. Este dreptul meu să fiu ascultată, să am opinie.

Mâine, după cum spunea alt locatar din zonă, tăierile vor continua. Au fost marcați copacii de pe o parte a unei alei. „Fotografiați-i! Măcar așa să rămână pentru cei care vor veni după noi. Să vadă în poze că noi am plantat, iar ei taie”, a spus acesta pentru reporterul Buletin  de Carei.


Nimeni nu contestă faptul că  e necesară o reamenajare a spaţiilor verzi in mai multe zone ale oraşului dar zonele sunt locuite de oameni,oameni care ar dori să isi exprime punctul de vedere sau opinia faţă de spaţiul inconjurător lor.

Din păcate,este de notorietate  lipsa de dialog a administraţiei publice locale cu cetăţenii oraşului,dialog care ar trebui purtat in permanenţă.De fapt,locuitorii orasului plătesc taxe şi impozite pe clădiri şi terenuri şi ar fi normal ca şi ei să aiba posibilitatea să işi facă cunoscut punctul lor de vedere legat de aceste modificări peisagistice.

După cum bine au semnalat locuitorii din cartier,afişele din partea primăriei au fost postate pe uşile blocurilor  abia după apariţia drujbaşilor si solicitarea prezenţei celor de la Politia Locală.

O altă lacună a administraţiei locale care a atras nemulţumirea  proprietarilor de apartamente din zona respectivă.

Potrivit unui alt locuitor,angajaţii Poliţiei Locale  au  încercat să tempereze nemulţumirile locatarilor invocând faptul că arborii sunt plantaţi pe domeniul public şi deci nu au  dreptul de decizie în această situaţie.

Acum spun că este domeniu public dar când se strică conductele de apă şi trebuie să plătim reparaţiile din faţa blocului şi până la conducta principală atunci nu e domeniu public ? Atunci de ce nu plăteşte primăria? “afirmă un alt locatar de pe str.Bartok Bella.

În cursul zilelor următoare,mai mulţi copaci de pe aleile din cartiere au fost marcaţi,semn că vor fi şi ei tăiaţi .

redacţia

comentarii

de anonim la 4 September 2012 - 22:29

e strigator la cer ce se intampla! taie asa copaci? nu se gandesc la copii aia care sunt pofticiosi, vorba doamnei mentionata in articol, nu se gandesc ca totusi e ceva natural si apartine de eco-sistem?

groaznic, groaznic! sunt absolut dezamagita de ce se intampla !!!1

de asemenea, lucrarile care s-au facut in MV I si II au fost dezastruoase. in alta ordine de idei, in momentul de fata daca mergi pe strada si trece o masina se ridica mult praf. muncitorii au lasat gunoaie in urma lor si s-au comportat deplorabil cu cetatenii in contextul in care prin acele santuri accesul la blocuri a fost limitat, aproape inexistent….
deci n-am putut sa intru in blocul in care locuiesc pentru ca nu era nici o scandura pusa, macar…

groaznic! n-am cuvinte!!!!

de anonim la 4 September 2012 - 22:31

aaaa….si e adevarat ce se zice in ultima parte a articolului…muncitorii aia au stricat si multe, multe tevi peste care au dat…

de Giurgiu Crisan la 5 September 2012 - 08:33

articol semnat de ….„redactia”.Trebuia sa se fi dus un ziarist la primaria de acolo sa se intereseze ce proiect exista pt acea zona si sa ia un interviu primarului.La munca ziaristilor! Nu mai scrieti dupa ureche.
In orice caz mi se pate prosteste sa tai copaci inca tineri sau maturi ca sa plantezi puieti.
Nu stiu cum dracu se face dar mai toti administratorii romani fie primari sau oameni politici sint niste suboameni suflete netrebnice rai spertzari mincinosi aroganti si hotzi.
Cum or fi facut nemtzii ca la ei administratorii sint cinstitzi? Nu e vorba de bani.Administratorii germani erau cinstitzi si cint primeau salarii mizerabile de ex in vremea razboiului sau imediat dupa aceea.

de glad la 5 September 2012 - 10:42

doamna cu copii pofticiosi sa taca din gura. cand eram mic aveam ca loc de joaca si respectiva zona, da sa te fereasca domnul sa pui mana pe “prunele, piersicile si merii gutui” ca iti facea gura ea cu tot neamul ei. asa ca nu va dati de ceasul mortilor, ca n-are rost. pacat ca trebuie taiati intr-adevar, nu tare vad sensul acestor defrisari. totusi in locul lor vor veni plantati cumva alti pomi, copaci, trandafiri sau buruieni?

de Horia Mărieș la 5 September 2012 - 11:17

@glad la 5 September 2012 – 10:42

Iar ai luat-o prin bălării @glad drághe?

Cum îți permiți să spui unei “doamne cu copii pofticiosi să tacă din gură” ?
Măgarule, nesimțitule, reziduu, pleavă umană ce ești!

Eu unul voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca un dobitoc ca tine să aibă dreptul să nu fie de acord cu mine.

Cu condiția expresă: să nu fie un szamár.

de Horia Mărieș la 5 September 2012 - 11:18

@pensionar la 4 September 2012 – 23:27

Bravo pentru video !

de ecologist la 5 September 2012 - 13:21

ce mare pericol au prezentat copacii din parc cand au fost taiati…..au fost semnalate aspectele la agentia de mediu care mai venea la primarie atunci dar daca conducerea e tot udmr nu mai are rost….ei se apara pe ei si nu intereseaza copacii din parc mai ales cand ei ajung la gaterul din vecini si apoi se face bani buni pe furnir….apoi se planteaza alti copaci luati cu firmele apropiate si cu multe milioane si … pe cine intereseaza orasu si careienii?
cine nu stie sa nu dea cu parere .
bine ca pe primarii intereseaza cartieru numai cand au nevoie de banii de scos de la oras sau la voturi dar nu vine nimeni sa vorbeste cu oamenii la fata locului.DE CE????

de careianul turmentat la 5 September 2012 - 17:18

Primaru ungur s-a dat cu ceangaul.
Noroc ca se taie copacii! Ca atunci cand o sa viu noaptea…hic! dimineata acasa. Beat. No sa mai dau cu capu de copaci (fie ei si pruni ca asti-as buni. Astia sa nu-i taiati) si no sa ma impiedic in cin stie ce tufa.
Da, cu canalele ce-ati avut. Si tevile. Ca au ramas neastupate.
Ce calitate de asfalt! Ce lucrari!
Pai cum altfel, cand asfaltarea a fost facuta, prost, de firma lui Mircea Govor si a lu frate-su Mirel, ca Tehnic Asist este numai de fatada.
Bravo domn primar. Le-ati mai dat si ceva bani in plus. Ca parca nu le ajungea, cat au furat pana acum.
Domle eu cu cine mai votez?

de anonim la 5 September 2012 - 17:42

va mirati de actiunile primariei?
1.Trandafirii
2.Defrisarea parcului
3.Desfintarea Victoriei
4.Indatorarea orasului cu inca 2 milioane de euro
5.Actiunea de infrumusetare a orasului

6.Sunt curios ce mai urmeaza !

Oricum tre sa le multumim tuturor celor care au facut posibil ca lalelele sa troneze pe masa primariei.Sper ca sunt multumim de realizarea primariei si a consiliului maghiar.

SA TRAITI BINE!!!!!!!!!!

de glad la 5 September 2012 - 18:31

mai jeg uman ce esti de horea cui te-o facut! ai trait tu cumva pe acolo, te-ai jucat cumva? o zic din proprie experienta, nehalitule. ce te bagi ca si musca in rahat? am spus ce am avut de spus. daca eu sunt dobitoc tu ce dumnezeu esti? tatal atotstiutor? vezi-ti de treaba ta si stai in banca ta

de gelu la 5 September 2012 - 18:35

….zise glad … si mai lua o gura de venin…

de dgi24.ro la 5 September 2012 - 18:47

Criza politică din această vară şi-a spus cuvântul în privința încrederii pe care românii o au în instituţii, cel puţin în cele implicate în conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu, pe de-o parte, şi Uniunea Social Liberală, pe de altă parte.
Citiţi şi:

SONDAJ. USL conduce in preferintele alegatorilor
Sondaj. Aproape 75% dintre cititorii digi24.ro urmăresc foarte atent criza politică
Românii cred că milionarii s-au îmbogățit prin furt

Cei mai câştigaţi din acest conflict au ieşit jurnaliştii. 66 % dintre cei chestionați declară că tind să aibă încredere în radio, 61% au încredere în televiziune, 51% tind să aibă încredere în presa scrisă, iar 58% în mediul online.

În schimb, partidele politice sunt la polul opus. Numai 12 procente dintre cei care au răspuns chestionarului apreciază activitatea acestora. O altă instituţie implicată în criza politică a fost Parlamentul. În acest caz, încrederea e un pic mai mare. În Curtea Constituțională a României, instituţia care a avut misiunea de a decide dacă referendumul a fost sau nu valid, spun că au multă sau foarte multă încredere 41% dintre cei chestionaţi.

Nici justiţia nu stă mai bine. Puţin peste un sfert din românii care au răspuns întrebărilor spun că au încredere în dreptatea împărţită în tribunale. Procurorii anti -corupţie stau puţin mai bine, iar peste ei sunt cei de la Parchetul General.

Sondajul a mai artăat că profesia de politician este pe ultimul loc al încrederii publice. Doar 16 % dintre români apreciază ce fac politicienii. Urmează funcţionarii publici, procurorii şi poliţistii.

Pe primele locuri în topul încrederii sunt ziariştii, profesorii, medicii, militarii şi agricultorii.

Sondajul a fost realizat de IRES pe un eşantion de 1.541 persoane.

de drujbas la 5 September 2012 - 19:41

pai ati crezut ca tin la nesfarsit copacii taiati din parc?
trebe materie prima pentru mobila noua…antica..de toate esentele….asa ca mai baga sefu un proect de modernizare….spatii verzi…

de vlad la 5 September 2012 - 20:56

“drujbas” se vede cat te duce capul

de ibi la 5 September 2012 - 22:17

bine ca in campanie primarii a umblat la noi sa ceara voturile si acum uita ca noi nu avem casa si ne trebuie umbra copacilor acuma si nu peste inca 30 de ani cand nu stim daca mai traim.
nu iubeste acest primar orasul nostru ca nu stie ce a fost aici inainte si nici nu intereseaza pe el.
daca cineva taie la voi toti copacii din curte ce spuneti polgarmesteri????sa va fie rusine!

de emil la 5 September 2012 - 22:47

@yossarian
copacii aia care vor fi plantati vor avea radacini care cresc dupa cum da ordin primarul! deci nu-ti face griji de drumuri, trotuare etc. totul a fost calculat!
Evident, nu in folosul contribuabilului care are, totusi, ultimul cuvant. Adica, asa ca in familie: da, draga.

de emil la 5 September 2012 - 22:55

@gelu
de fapt, este “legelista” glad, deci nu te mira. in curand, nagypuszta legelo teruleten si kornyeke, va semna cu nick-ul “Burebista”, ca sa rimeze cu legelista -komunista.

@ ecologist
pai nu vine ca stie ca oricum, indiferent ce fac, pana la urma tot le dati votul, ca sunt ” a mienk”. ca urmare, avem ce s-a votat in iunie. felicitari si succesuri, ca precis mai vin si altele. o nenorocire nu vine niciodata singura!

de glad la 6 September 2012 - 09:41

da, ma iertati. uit ca tot voua va sta mai presus decat la altii. trebuie sa fie altii mai desptepti desigur. exact asa vorbiti ca aia din parlament: “esti prost, habar nu ai ce vorbesti”. vai de voi si de tara asta. atata timp cat jegurile astea batrane cu minti comuniste vor dainui, aceasta tara va avea foarte mult de suferit (vezi exemplul iliescu si restul…). in orasul asta de doi lei faceti atata gargara, dar ganditi-va la un oras mai mare ce o responsabilitate exista? cat de mult este de lucru? vreti teatre de vara si tot felu de nebunii, cine sa mearga la ele? careianul incult? banuiesc ca aceia vor sa mearga care “au luat” bac-ul

de gelu la 6 September 2012 - 10:00

frustratii ca glad inventeaza orice numai sa nu dea piept cu realitatea..careianul incult se pare ca ii vine ca o manusa ca altfel ar fi vazut ca augustfest a fost apreciat de mii de careieni prezenti la toate manifestarile organizate de bogdan.
in orasul asta de doi lei si 9 milioane de euro luate datorii de primarul cu salar taiat de finante de 4 ani cultul de gald da lectii de …gargara cu parlamentarii cand la noi sunt bubele in capul primariei cat casa….primarul nu a vrut teatru de vara ca oricum nu stie cu ce se manaca si a dorit balegar de cal ca sa ii aduca aminte de unde a venit….si totul pebanii careienilor cu sau fara bac asa ca si focilajos care isi cauta in continuare colegii de liceu seralsatmarean….

de Horia Mărieș la 6 September 2012 - 10:06

de gelu la 5 September 2012 – 18:35

“….zise glad … si mai lua o gura de venin…”

Completare: “….zise glad … și mai luă o gură mare de rahat…”

Măi “@glad”iolă din rasa tulipan, îmi pare rău că trebuie să mă repet și să plictisesc și pe alții din cauza asta, dar sper că de data asta o să bagi bine a tökfejedbe: Eu unul voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca un dobitoc și un nesimțitg ca tine să aibă dreptul să nu fie de acord cu mine. Cu condiția expresă: să nu fie un pofátlan nagy szamár.

de glad la 6 September 2012 - 10:25

horea, e veche cu tulipanul tau. un rasist ordinar, iredentist…usl-ist jegos, psd-ist comunist (pleonasm). te dai careian? zi-mi frumos unde ai fost pana acum? ai trait aici? ai facut ceva pentru oras? ia zi-le oamenilor istoria ta de careian veritabil, care a locuit si a muncit pt un salar de maxim 1000 de lei si ala cu bonuri incluse. te dai careian, cand colo esti un mare szar si toate epitetele ce mi le aduci mie.

de Horia Mărieș la 6 September 2012 - 11:29

@glad la 6 September 2012 – 10:25

Mă pupi, și cu asta am încheiat conversația cu cel mai nagy szamar. Viszlat.

de ianos la 6 September 2012 - 11:32

da cine polu meu e glad asta de se da careian venit sa stea in blocurile din cartier adus de komunistii lu stefan gheorghiu din primarie??cine o auzit de cartita lu jenovenit din varf de munte la carei pus de activistii comunisti dela judet???
a ajuns unu care are case si pamanturi in carei sa dea socoteala la unu care sugep…la primaru evazionist,fara nici macar o casa pe nume,cu spe procese pe rol si firmefalimentare si salar taiat lunar in contul datoriilor la buget?! ,iredentistii unguri sar de sapte metri daca scoti un cuvant dsa ei isi bat joc de romanii ortodocsi din oras si pun si florile rosualbverde in fata bisericii si scot trandafirii din oras ca sa pune tulipanii…astia is udmristi care conduc orasu si isi baga leprele nescolite pe unde pot.platiti datoriile primarului vost si apoi vorbiti,borfasi ce sunteti!!
numa la furat va sta capu de cand ati adus iredentistu de primar cu gasca lui de fociromi!!!la munca cu voi nu tot stati cu mana intinsa la statu roman !!!!

de glad la 6 September 2012 - 15:31

horea, nu mai are de gand sa ne spuna defapt cat de careian este. in primul rand nu sunt ungur, in al doilea rand nu simpatizez vre-un partid fie el usl, pdl, usl sau udmr. mai mult, daca as putea i-as arde pe toti pe rug. problema mea este cu acei oameni care isi dau pareri si aduc argumente cu dovezi, dar stau in banca lor si o freaca in continuare. l-am rugat de nenumarate ori, ai dovezi? ok, du-te si confrunta-te si sustine-ti parera si ideea pana la ultima picatura. nu el sta si ma ia pe mine ca fiind tulipan, iola…epitete de batran intelect. as vrea sa vad ce ar fi fost daca in ziua de azi nu aveam nimic in oras din ceea ce s-a facut pana acum. drumuri de tot rahatul (care inca nu s-au facut in totalitate), copaci batrani care sa iti cada in cap, trandafiri batrani, etc… si tu mai horica, care imi spui mie ca is ungur, tulipan s.a.m.d., uite cum iti dai singur foc la valiza facandu-ma szar. tind sa cred ca defapt iti renegi o latura a personalitatii tale, adica cea de maghiar !

de menumorut la 6 September 2012 - 15:54

Draga Glad!Tu chiar nu ai alta posibilitate de a te afirma?Improsti cu noroi verbal, tot ce este in jurul tau! Vezi de atata zel sa nu dai si pe tine, ca are sa-ti faca rau, ca tare pute si tare infect este!……sau mai bine,…..nu avea grija! Da frate si pe tine, ca poate ai sa-ti dai sema ca si in acest spatiu rezervat comentariilor e nevoie de minimum decenta!Halal de felul tau de a te prezenta!…..

de cititor la 6 September 2012 - 16:31

Desi incearca din rasputeri sa ne convinga ca ei sunt mai aproape de europa,limajul ii tradeaza pe faniiudmristi careieni care nu se pot inca dezice de apucaturile lor mostenite de la cotropitorii din anii 40.Lipsa unor dovezi clare care sa demonteze acuzatiile la adresa sefilor lor le intuneca ratiunea si le dezvaluie adevarata fata pe care cu greu incearca sa o cosmetizeze.Violenta este arma lor preferata in lipsa capacitatii lor de a purta un dilaog civilizat cu comunitatea din care oricum fac parte.
De fapt semnalul vine de la primarii care se refugiaza adanc in birourile lor si evita iesirile in mijlocul oamenilor si conversatia civilizata.!
Degeaba incearca sa ascunda adevarurile despre actele lor ce au legatura cu orasul nostru,cu banii nostri ca nu mai traim in vremea grofilor unde numai sabiile si pustile vorbesc.Teeziti-va la realitate si daca vreti respect atunci trebuie sa invatati sa respectati si voi pe altii.!
Nu mai sunt roti pe care sa ii trageti pe doja si pe horia closca si crisan dar sunt scoli la care voi ati avut acces mai devreme ca noi asa ca dati dovada de un limbaj civilizat.!
Limbajul vicelui fotbalist il cunoastem dar nu cred ca reprezinta un model pentru niste persoane civilizate.!Daca injurati motii si nu va place de ei de ce atentati la proprietatile lor??Nu sunteti in stare sa va faceti o balta daca sunteti asa capabili si inteligenti precum va pretindeti?
Luatul cu japca a fost un sport de pe vremea grofilor si sincer,nu inteleg ce provocare si ce senzatii tari poate provoca un furt pe fata din bunul altuia de care acum nici 70 de ani tu ti-ai batut joc si l-ai umilit???Aceasta sa fie adevarata politica promovata de udmr carei?Pe cand ceva actiuni promovate de intelectuali adevarati,benefice pentru societatea inconjuratoare si nu numai pentru etnia voastra?

de glad la 6 September 2012 - 16:33

domnule menumorut, daca va utiati la primul meu comment, am afirmat ceva personal, ca mai apoi sa se lege de mine altii.

de altcititor la 6 September 2012 - 19:30

din pacate cititorul are dreptate.problemele careienilor deriva din conducerea actuala a orasului.pacat.

de emil la 6 September 2012 - 19:35

@horthyossarian
nu am nici o legatura cu ianos. ai un defect de observatie si intelegere, daca ti se pare ca am ceva in comun cu respectivul ianos. bineinteles ca lumea aia care se prinde esti doar tu, un frustrat careian. mie mi-e foarte clar ca esti un legelista komunista, adica un sovin horthyst, care nu suporta romanii.
nu ti-as fi dat atentie, daca nu ai fi pus semnul egal intre mine si ianos si nu ti-ai fi dat in petic cu ura ta atat de puternica incat da pe-afara in exprimari de un nivel cultural care te descalifica. Pentru tine, precis ca nu e nevoie de teatru de vara.
Dar, daca tu doresti fierbinte sa dai mwuee la mo(r)tzii de campie, eu zic sa te antrenezi mai intai direct cu moa(r)tza de ma-ta.

de careian la 7 September 2012 - 06:45

de ce nu posatati toate comentariile?sau horica e protejatul redactiei si deja atacurile la adresa lui sunt suficiente si va dereanjeaza acest fapt?cine e de fapt redactia?ahh,raspunsul e clar ca buna ziua.

de careian la 7 September 2012 - 06:47

scuze , ”postati”.miisstape

de PNL la 7 September 2012 - 10:22

PNL – nu te lasa! vine in toamna si vremea ta! Careiul v-a fi pe mina ta!

de Kovacs la 7 September 2012 - 10:34

pana eui am painea si cutitu si institutiile fac ce vreau!!!!tai ce vreau si pe cine vreau !!daca ma suparati va tai si parcu ca si asa plec apoi!!!sa ramaneti voi cu gaurile ca eu am deja sacii plini!!!

de Horia Mărieș la 7 September 2012 - 11:17

dobi@glad la 6 September 2012 – 15:31

Am mai povestit pe aici cine sunt, la ce echipă joc, ce am avut și ce am cu Careiul. Vezi arhiva de comentarii, poți găsi ușor comentariile respective, fiindcă eu m-am semnat întotdeauna, nu ca tine, care rămâi în continuare un anonim dintre cei mai lași ce se ascunde după aliasul “glad”.

Îți mai spun o singură dată: n-am absolut nimic cu careienii de treabă, indiferent dacă sunt români, maghiari, șvabi, rromi, evrei sau orice altă nație ar fi. Am ce am însă, și o să am mereu, cu proștii care conduc urbea, și cu superproștii care-i votează pe proști și apoi se mai și lasă conduși de ei. Capisci?

de Horia Mărieș la 7 September 2012 - 11:22

@glad la 6 September 2012 – 15:31

Te-am mai citit încă o dată – mult mai atent. Măi, băiețaș, măi românaș, tot țăran neșcolit, dobitoc și cretin ai rămas, orice ți-aș face, orice ți-aș scrie, asta îmi este acum este cât se poate de clar. Deci: Bye. Pe vecie.
Uită-mă.

de bondaru la 7 September 2012 - 11:31

mi se pare interesant ca un simplu cetatean,platitor de impozite in CAREI este mereu agresat si invinuit pentru faptul ca…exista si e nascut in CAREI.proprietatile domnului horea pare ca sunt foarte atractive pentru cei care se ocupa in primarie cu casele nationalizate sau cu terenurile bine amplasate,central.
ce fel de “careian” e cel care e nepasator la cine il reprezinta in oras?
ca sa inteleg si eu,nu are importanta ca avem un primar ce are retinere pe salar de 4 ani si care isi face interesele personale din banii nostri dar are importanta ca cineva semnaleaza abuzurile la care este supus de acest primar si echipa sa?!
adica primaria poate sa ii ia terenurile si casele acestui om,nascut si scolit in CAREI iar el trebuie sa plece respectuos capul???
ce fel de om este cel care la peste 50 de ani nu are nici o proprietate pe numele lui???probabil ca de vina sunt datoriile pe care le are dar ce vina au cei care au proprietati si nu li se restituie?
Si justitia careiana ce face atunci? ce sa mai credem atunci?

de careian la 7 September 2012 - 11:37

citat din buchetul de perle a lui horica :”eu unul voi lupta pana la ultima mea picatura de sange”,am incheiat citatul.pai,zau frate,daca n-ar fi asa de ras [PENIBIL],as plange de mila ta.

de Horia Mărieș la 7 September 2012 - 11:39

@bondaru la 7 September 2012 – 11:31 >>>>> Merci.

“Si justitia careiana ce face atunci?”

Răspuns H.M. pentru întrebarea @bondarului: NIMIC!

Când aduci vorba de primașbacsi și de matrapazlâcurile lui făcute în Carei, toată lumea face pe ea de frică (mă refer la oficialități) și se spală pe mâini ca Pilat din Pont sau Ponțiu Pilat (în latină Pontius Pilatus). Încep să realizez din ce în ce mai mult și mai profund că pentru a-ți obține dreptatea în Nagykaroly, trebuie să ți-o faci singur, cu barda. Sorry, dar ăsta este adevărul. O să mă gândesc serios și la varianta asta.

de Horia Mărieș la 7 September 2012 - 11:43

@careian la 7 September 2012 – 11:37: Măi nea rahat cu perje – doar pentru cultura ta generală (pe care se pare că n-o ai), te info că citatul respectiv este din Ion Rațiu, care l-a citat la rândul lui (parcă, dar nu bag mâna în foc) pe nenea Winston Churchill. Dar tu sugeai la țâță pe atunci.

de emil la 7 September 2012 - 13:30

@horthyossarian

asa, pentru nivelul tau intelectual subminimal, care nu suporta discutii: te pretinzi degeaba arian. ungurii nu sunt arieni, ci, in cel mai bun caz, turanici sau fino-ugrici.

de guru la 7 September 2012 - 19:04

Capt. John Joseph Yossarian,credeai ca scapi asa usor daca postezi pe BDC?
doar tulipanu sef nu degeaba plateste zvonacii…tacticile basiste de actualitate sunt repede preluate de fani si adaptate la actualitatile locale….cel mai simplu e sa folosesti nickurile altora si sa bagi ceva zizanie pe ici pe colo…take it easy!

de emil la 7 September 2012 - 20:31

@ yossarian

de nu esti tu acela (din 6 sept-14:23) iti prezint scuze eu (emil).

de glad la 8 September 2012 - 02:00

mare brav si curajos esti tu nea’ horea, ar trebui sa fi introdus in cartile de istorie. te dai cocos, dar fata in fata ti-ai inghitii limba in secunda unu. degeaba ma faci misel si las, uita-te la tine cum ii preaslavesti pe altii “de Horia Mărieș la 7 September 2012 – 11:43
@careian la 7 September 2012 – 11:37: Măi nea rahat cu perje” : tu esti cel mai tare, tu esti atotstiutorul. fa-ti o secta ca o sa ai doar discipoli la fel de incuiati la cap ca si tine. da-mi voie sa pun eu punctul cand am eu chef, nu cand dictezi tu. daca stai sa citesti vechile comentarii, eu te luam la dumneavoastra, insa a trebuit sa cobor in rahatul cu perje din care faci parte.

de regina la 8 September 2012 - 08:11

csak igy tobabb glad;
a mienk a ter,ne engedd magad

de Cetatean al Careiului la 8 September 2012 - 14:57

Edilii orasului ar trebui sa ia in calcul inainte de a demara un asemenea proiect urmatoarele:
-consultarea cu locatarii celor doua cartiere;
-condiitile de clima actuale; pe o asemenea seceta cum se vor dezvolta noile plante, cine le va intretine in urmatorii ani;
-daca e necesar ca multi arbori sa fie taiati, lasand cartierele fara umbra,fara oxigen, care compensa poluarea din cartiere, si ameliora urmarile secetei.
S-au consultat oare cu organele de mediu?
Vor fi raspunzatori de dezastrul asupra mediului daca proiectul nu are reusita ceruta in cartiere locuite de mii de oameni.

de Horia Mărieș la 8 September 2012 - 19:50

@regina la 8 September 2012 – 08:11

“csak igy tobabb glad; a mienk a tér, ne engedd magad”

Nem a tér a tietek, hanem a legelö.
Oda menyjetek mindketen, drághe “regina” és “glad”, a “Nagykároly és Videke” legelöjére, ot ne engedjétek magatokat, ot pofázhadtok amenyit akartok, mert ugy is csak jenöke olvasa. Azért mert ö fizeti.

@glad la 8 September 2012 – 02:00

Îți dau voie să mă PUPI în continuare, fiindcă văd că-ți place.

de emil la 9 September 2012 - 09:10

@yossarian
lectura anumitor opere, fie ele si catch 22, de joseph heller, nu are ca rezultat implacabil vreo capacitate intelectuala superioara. Literatura este – totusi, printre altele – si o chestiune de gust, preferinte, educatie etc. nu un certificat de superioritate intelectuala conferit pe baza lecturii anumitor opere. Prin urmare, este deplasat si irelevant sa emiti concluzii asupra intelectului cuiva pe baza lecturilor respectivului. Judecarea intelectului cuiva pe baza lecturilor altcuiva mi se pare o confruntare lipsita de sens, de genul parafrazei dialogului din unele basme romanesti “in lecturi sa ne luptam, sau in ciorapi sa ne mirosim?”

de daciafan la 14 September 2012 - 06:32

locatarii de pe bartok bela sunt printre putinii locuitori ai orasului cu un dezoltat simt civic, simt pe care il si manifesta
felicitari

de chelu la 14 September 2012 - 09:32

unguri lau scapat pe basescu altfel deja era istorie , iar daca ajunge bucurestean primar nici el nu va fi mai bun ….si ala e un ratat , normal nu ai pe cine sa votez …..
si inca ceva atunci sa mai vad primar ungur in care cand voi vedea primar roman in ungarea …!!!

de jiji la 14 September 2012 - 10:05

ce de texte la iudemereii decarei …cautatori de ratati….cica pentru ei ratatii sunt aia care isi platesc impozitele nu iau spaga si nu fac evaziune….la asa tulipansefprimar asa sustinatori…

de VASILE la 14 September 2012 - 16:13

Judecatoria sectorului 3 a admis vineri cererea senatorului PNL Varujan Vosganian de executare silita a trustului Intact, aflat in proprietatea familiei lui Dan Voiculescu. Hotararea instantei este executorie, anunta Realitatea TV.

Varujan Vosganian i-a dat in judecata, pentru calomnie, pe Marius Tuca, Liviu Turcu si editura Intact, dupa ce Jurnalul National a publicat un articol, in urma cu sase ani, in care se afirma ca acesta ar fi colaborat cu securitatea. In urma acestui articol, Vosganian a renuntat la nominalizarea pentru o functie de comisar european. Potrivit unei decizii a CNSAS publicata ulterior, Vosganian nu a colaborat cu politia politica a comunistilor.

Senatorul PNL a cerut magistratilor sa admita executarea silita pentru toate conturile bancare, bunuri mobiliare sau imobiliare ale trustului de presa, pentru suma de 40 de mii de euro.

De asemenea, se cere si poprire pe conturile personale si salariile directorului Jurnalul National, Marius Tuca, si a veniturilor colaboratorul trustului, Liviu Turcu.

de emil la 14 September 2012 - 16:51

@Vasile

Mi se pare corect. Bine le-a facut! Sa plateasca aceia care calomniaza!

de tablagiuu la 18 September 2012 - 12:14

ce e cu jocul asta de pingpong cu castigatorii de licitatii la lucrarile de la primaria carei?
pai nu ati scris peaici ca Dominium a castigat la curtea de apel oradea licitatia pentru amenajare strada 1 decembrie si acum pe tabla este scris ca Tarr???
voi jucati albaneagra????

de eco la 20 September 2012 - 10:13

ce cauta evazionistu ciumacopacilor din carei la parculetul din statia de taxi alaltaieri???
iar a ramas fara material la fabrica si a pus ochii pe copacii bine facuti din centru!!!!!!
ciumacopacilor din carei venit din varf de munte sa taie copacii careienilor sa mearga de unde a venit!!!!jos labele de pe copacii din carei!!!!

de naspa la 20 September 2012 - 19:04

de ce nu se planteaza un arbore mic langa cel pe care se doreste taiat si asa se mai poate folosi o perioada umbra copacului pe timp de vara?
poate ca cei care iau hotarari sunt obisnuiti sa circule mai mult cu masina dar mai exista si multimea de rand care mai umbla si pe jos sau stau pe o banca la o mica discutie.
am vazdar cu coroana mare ut ca pana si copacii mici de langa bancile din statiile de bus au fost scosi.
la primarie s-a declansat jihadul impotriva copacilor din oras?
unde este agentia de protectie a mediului?
pe cine protejeaza agentia?

de emil la 20 September 2012 - 19:28

@ naspa
ghici ghicitoarea mea!

de bombonyel la 21 September 2012 - 02:51

doar niste cornulet adanc infipt in cvrvl uselistilor si frecat pana scoate nitel laptye mai poate salva orasul de furia lui jeno. szarnyas, pazea ca jeno putin supi la tine

de superfain la 21 September 2012 - 07:38

inca o dovada de cine sunt sustinatorii celor doi primari….acestea sunt argumentele pe care sunt in stare sa le aduca mereu pentru a isi demonstra asa zisa superioritate…cum e turcu si pistolu….de fapt de la un evazionist si un analfabet nu poti sa ai mai mari asteptari.
acestia sunt cei care conduc turma majoritara ce conduce orasul,acesta e nivelul lor de exprimare.

de nelu la 21 September 2012 - 09:34

bag sama ca astia doi primari fac concurs ca cine distruge mai mult in oras.
unu are boala pe copaci si taie tot cei verde da nu scapa nici trandafirii iara celelat pune pe butuci victoria carei.
cand noi am avut trandafiri pusi in oras primaru nici nu stia unde ii careiu pa harta…in parc era ase umbra ca nu era urma de tantari si vedrti acu cum arata..cum nu leo mai mers afacerile cum so bagat la primarie si vedem ce stiu face cu banii nostri…da de casele de vacanta a lor nu zice nime nimic?

de emil la 21 September 2012 - 12:51

@bomb(ret)ardat 02:51

cornuletul ala adanc infipt unde ai zis, acum e doar gustarea zilnica pentru toti pusztacii. cand o sa trebuiasca platite datoriile facute de jeno, o sa mancati aia in loc de toate mesele zilei. tu oricum esti conectat permanent la ochiul maro al lui jeno, deci criza materiilor respective nu te va afecta.
pe de alta parte, la cat mancati voi, scatofagii legelisti, nu ajunge nici productia anuala a Chinei si Indiei impreuna, abia totalitatea resurselor planetare tinde asimptotic sa va satisfaca nevoile.

de pitzi la 21 September 2012 - 16:30

bombonelu e preferatu consilierilorpostaci da nimeni nu zice nimic de primarii necareieni care sug orasu de toti banutiiiii…bauturasifemei trebuia pus la ei sloganudecamapania…..repara o cladire cu douamilioane d euro si dominium falimentar…haveri,ce mai…

de emil la 21 September 2012 - 19:44

la ce productie si eficienta aveau la inceputurile agriculturii, de-abia le ajungea pentru nevoile lor, nu plantau pentru generatiile viitoare.

copacii din parc nu dateaza de la inceputurile agriculturii.

cei care au taiat copacii sunt si mai altruisti decat cei care i-au plantat. ei s-au gandit cum sa-si arate respectul si compasiunea fata de stramosii care nu au apucat sa se bucure de umbra respectiva. ca urmare, i-au taiat ca sa nu se mai bucure nesimtitorii si nerecunoscatorii din zilele noastre si de mai apoi, de nici un fel umbra. asa, vor intelege cat de grea a fost viata stramosilor pana cand au plantat copacii si li se va trezi respectul fata de istoria locala si vor multumi din inima partidului lalelist -ecologist, centrul vital al urbei noastre legeliste. cu alti bani, ai nostri, nu ai stramosilor, vor planta alti arbori, de umbra carora se vor bucura -eventual- alti nerecunoscatori, peste 10-20 de ani. bineinteles, daca nu o sa-i taie cineva peste 5 ani, ca sa puna alti puieti. evident, cu alti bani.

de pensionar la 22 September 2012 - 12:36

Am fost de fata cand in oras au fost plantati acei trandafiri minunati din jur la monument si cand am pus tuia in centru.
Nu stiu de ce au deranjat atat de mult pe cei de la primarie asemenea flori minunate care au dat numele la Carei de orasul florilor.In parc era racoare si verdeata peste tot si acum vad ca si garduletul viu din jur la castel a fost scos.Aproape de intrarea la muzeu era un chiosc de inghetata cu un copac rotat langa el,noi spuneam kigyofa,pana si pe acela au taiat oameni fara suflet pentru natura.
Puteam sa mergem la cinematograf in parc si iarna era si oraselul copiilor in parc.
Imi pare rau ca tinerii nu mai pot sa vada cum a fost atunci si daca sunt poze ar trebui sa aratati la cei care acum se ocupa de parc sa vada ca e pacat sa distruga ce au lasat altii.

de TURIST -din GERMANIA la 22 September 2012 - 19:06

Cum sa nu fie chiosc de inghetata? este la intrarea in parc dinspre Monument.
O mizerie crasa,plin de hartii pe jos, seminte sticle de suc …ca la usa cortului .Ba mai mult tot acolo cica e parcare pentru microbusele care duc elevi, cei care se ocupa cu spatiul domeniului public, au dat verbal autorizatii de stationare a autobuselor pentru elevi.E balamuc ce fac copii aia acolo in plin centru orasului ,o mizerie in aceea parcare si in fata
acelui chiosc de inghetata… Degeaba vin turistii sa viziteze Castelul,au cartea de vizita chiar de la intrare pe poarta dinspre Monument: mizerie pe jos, santuri sapate si neastupate pe care au crescut buruienile de 2 metri.
Dar cei responsabili nu vad / sau nu circula in zona aia ? dar sa stiti ca vad turistii si se minuneaza sa stai cu santuri neastupate intr-un parc si sa te primeasca chiar la intrare cu mizeria pe jos e rusinos.

de Mărieș Horia la 22 September 2012 - 23:21

@TURIST -din GERMANIA la 22 September 2012 – 19:06

Ca să vezi ce înseamnă să vezi lucrurile cu alți ochi, cu ochii unui turist din Germania!

La ultima mea trecere prin oraș, nu aveam statutul unui “turist din Germania”, dar impresiile mele vizuale au fost identice cu ale Dvs.

de Horia Mărieș la 21 November 2016 - 13:36

Veste bună! Gata cu gâlceava pe subiectul pomilor tăiați aiurea de primaș!
La anul, in sezonul sportiv 2017, UAT Primăria Carei va cumpăra din banii colectați pe impozite și plătiți cu regularitate de cinstitul contribuabil Kovács Jenö, acest utilaj ultraperformant:

https://www.facebook.com/NTDTelevision/videos/1285103564865084/

Nu se vor mai tăia copacii, acolo unde umbra lor il încurcă rău pe primaș, ci se vor scoate frumușel și ușurel din pământ și se vor replanta!

Singura intrebare care se mai pune, dar la care eu unul n-am răspuns, este: Ce va mai măcina gaterul ăla de prin Urziceni precum și fabrica aia familială de produs picioare de scaune? Habar n-am.

Lasati un comentariu