Horoscop celtic: Copacul care îţi ocroteşte zodia + Puterile pe care le moşteneşti

• publicat la: 13 September 2012
Horoscop celtic: Copacul care îţi ocroteşte zodia + Puterile pe care le moşteneşti

Potrivit mitologiei celtice, copacii pot avea o mare influenţă asupra vietii noastre si personalitatea si calităţile ne sunt dezvăluite de arborele care guvernează ziua de naştere.

Mesteacăn

24 decembrie – 20 ianuarie

Acest copac dezvăluie doua tipuri de persoane in functie de perioada in care s-au nascut. Astfel, cei a caror zi de nastere este in primele doua saptamani sunt o fire mai impulsiva si sunt totodata foarte sensibili. Tind sa fie subiectivi in tot ceea ce fac, iar asta impreuna cu latura lor usor introverita le face dificila incercarea de a-si face prieteni. Mesteacanul ii inzestreaza pe nativi cu o determinare de fier si o incredere in propria persoana pe care nimeni nu o poate dobora. Reusesc astfel sa ajunga acolo unde isi doresc si stiu cum sa obtina mereu ceea ce si-au propus. Pot depasi astfel orice obstacol cu usurinta si cand si-au fixat un obiectiv se stie ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a-l realiza.

Cel de-al doilea tip de personalitate pe care il guverneaza mesteacanul este cea a persoanelor nascute in ultimele doua saptamani. Acestia sunt o fire extrovertita, sunt obiectivi, exact opusul primului tip de personalitate. Mesteacanul i-a inzestrat pe acestia cu o fire rationala care ii ajuta de fiecare data sa analizeze cu atentie fiecare plan si de aceea rareori pot suferi infrangeri. Nu se lasa dusi de val si nu isi lasa judecata intunecata de nicio tentatie menita sa ii impiedice sa obtina ceea ce si-au propus.

Fag

21 ianuarie – 17 februarie

Persoana a carei zi de nastere guvernata de acest copac este o fire independenta, cu o viziune proprie pe care de multe ori nu multa lume i-o impartaseste. La prima vedere poate parea o persoana rece, dar aceasta atitudine nu este menita decat sa ascunda un om bland, pasional care crede cu tarie in propriile conceptii si pune mare suflet in tot ce face. Acest copac a inzestrat aceasta persoana cu principii de aur pe care nu le niciodata. Este un om de cuvant, ceea ce il face un prieten de nadejde pentru ca isi va oferi ajutorul oricand si oriunde fara sa se gandeasca de doua ori.

Păducel

13 mai – 9 iunie

Esti o fire creativa care vine mereu cu idei inovative si ii uimesti pe toti din jurrul tau cu iscusinta ta. Ai o capacitate de a privi lucrurile in anasamblu si asta te va ajuta sa deschizi multe usi care pentru multi sunt inchise. Ai insa tendinta de a evita sa iti iei angajamente si asta iti poate aduce neplaceri in special in viata amoroasa. Paducelul te-a inzestrat insa cu o capacitate strategica si o putere de a-i influenta pe cei din jurul lor, doua calitati care te vor ajuta mereu sa obtii ceea ce vrei.

Pin

8 iulie – 4 august

Persoana nascuta sub protectia acestui copac este o fire care se sperie sa riste si tind sa verifice de nenumarate ori inainte de a face ceva. Este foarte ambitioasa si esti fidela visurilor sale, crede cu tarie ca poate sa realizeze ceea ce si-a asumat. Asta o poate face usor vulnerabila pentru ca optimisul de dovada o impiedica sa vada lucrurile din perspectiva si prinsa in aceasta incantare este usor sa esueze. Este totodata sensibila si nu suporta criticile,iar asta o poate indeparta usor de cei din jurul ei care pot pur si simplu sa vada lucrurile diferit fata de ea. Ilicele a inzestrat-o insa cu o integritate si un caracter exemplare.

Trestie

28 octombrie – 24 noiembrie

Ai o fire pasionala care stie cum sa se faca remarcata, esti incojurata de prieteni si nici nu iti inchipui viata altfel. Nu accepti compromisul si nu esti niciodata dispusa sa il faci. Esti foarte puternica si nu iti arati slabiciunile prea usor. Trestie te-a inzestrat cu o calmitate incredibila si esti mereu partea care evita disputele si cauta solutionarea lor.

Molid

25 noiembrie – 22 decembrie

Persoana guvernata de acest copac nu reuseste sa isi stabileasca prioritatile si face de multe ori greseala sa alerge dupa ceea ce nu trebuie. Dupa ce si-a irosit timpul si energia isi da seama ca nici macar nu vroia acel lucru. Este o fire foarte curioasa si asta o impinge sa studieze foarte mult si sa calatoreasca. tinde sa fie si usor impulsiva si ii place sa spuna lucrurilor pe nume fara sa o sperie prea mult ce vor crede ceilalti. Molidul a inzestrat-o cu un curaj nemarginit si nu se va sfii sa ia atitudine atunci cand ea sau alte persoane din jrul ei sunt pacalite.

Castan

2 septembrie – 29 septembrie

Esti o persoana emotiva, dar care reuseste cu succes sa para indiferenta si puternica atunci cand este cazul. Esti o fire menita sa conduca, esti mereu cu un pas inaintea celorlalti si cei care te subestimeaza fac o greseala foarte mare. Tinzi sa fii insa uneori nehotarata, viata amoroasa are de suferit din cauza acestei nesigurante a ta. Castanul te-a inzestrat insa cu o rabdare de aur si asta te face o foarte buna prietena si iubita. Iti place sa ii sprijini atunci cand au nevoie de ajutorul tau.

Salcie

15 aprilie – 12 mai

Persoanele nascute sub semnul acestui copac sunt atrase de misterele existentei si au o intuitie iesita din comun. Dai dovada de tenacitate si esti extrem de vicleana cand situatia o impune.
Poti suferi din pricina dispozitiei schimbatoare, insa compensezi prin faptul ca esti receptiva la nou si profiti din plin de oportunitatile care apar, fiind mereu cu ochii in patru. Ai tendinta de a nu respecta regulile si poti trece drept neserioasa, insa te poti lauda cu o memorie excelenta si o creativitate debordanta.

Stejar

10 iunie – 7 iulie

Viziunea ampla asupra vietii, optimismul si abilitatea de a spune adevarul, indiferent de consecinte, ii ajuta pe cei nascuti sub semnul stejarului sa razbeasca in viata. S-ar putea totusi ca lipsa de discretie care te caracterizeaza sa actioneze in defavoarea ta. Ai tendinta sa faci promisiuni pe care nu le poti tine si sa iti asumi riscuri pe plan financiar. Cu toate acestea, esti un lider innascut si poti sa te ridici deasupra lacomiei ce ii caracterizeaza pe ceilalti.
Nu cauti neaparat gloria si esti generoasa. Stii cum sa te descurci in orice situatie si esti inzestrata cu o creativitate peste medie. Esti facuta sa induri atunci cand crezi ca nu mai poti si ramai pe pozitie, indiferent de situatie.

Iedera

30 septembrie – 27 octombrie

Esti puternică si ai fost inzestrata cu talente variate, prin care te poti face remarcată. Esti inclinata catre latura artistica si apreciezi frumosul, insa ai un temperament aprig. Nu ti-e usor sa iei decizii si succesul tau sta intotdeauna in balanta, intre doua extreme.
Esti generoasa, fiindca stii să faci investitii si asta iti influenteaza veniturile. Ai fost izestrata cu puterea de a-i manipula pe altii, fapt pentru care trebuie sa fii atenta cum alegi sa iti folosesti abilitatea. Altfel, risti să ai de aface cu dispute aprinse si chiar să fii chemată in instanta.

Frasin

18 februarie – 17 martie

Te caracterizeaza o dualitate ce te impiedica adesea  să iti descoperi adevărata chemare. Esti un artist in adâncul sufletului si treci drept sensibilă si vulnerabilă. Cu toate acestea, brusc te poti transforma intr-o persoana pragmatică.
Esti impulsivă in relatiile afective, dar receptivă si spontană. Poti fi naivă uneori, insă desi pare a fi o slăbiciune, aceasta trasatura te ajuta să vezi ce e mai bun in oameni si să schimbi lucrurile in bine uneori, tocmai prin refuzul de a crede că există oameni răi.

Alun

5 august – 1 septembrie

Persoanele nascute sub semnul Alunului sunt receptive, istete si rationale. Intelectul lor ascutit si dorinta de cunoastere, impreuna cu firea deschisa si temperamentul extrovertit, ii ajuta pe cei nascuti sub semnul acestui copac sa devina modele de urmat pentru ceilalti.
Ai o comoara de oferit si o protejezi asa cum alunul isi protejeaza fructul. Intelepciunea ta si abilitatea de a-ti expune ideile te recomanda drept lider innascut, capabil sa influenteze modul celorlalti de a gandi si de a actiona. Ai grija cum folosesti aceasta putere.

Anin

18 martie – 14 aprilie

Cei nascuti sub semnul Aninului sunt indivizi puternici, pregatiti sa isi croiasca singuri drumul. Ii asteapta un destin complicat, cu multe prapastii, insa au curajul necesar pentru a le depasi pe toate. Sunt aliati de nadejde la nevoie, insa prefera sa lupte singuri si sa deschida drumuri pe unde nimeni n-a indraznit vreodata sa calce.
Esti uneori nelinistita si indecisa, obisnuind adesea sa iti treci in revista actiunile, pentru a vedea care sunt consecintele acestora. Persuasivitatea este arma ta secreta. Fii omul potrivit la locul potrivit si vei avea numai de castigat.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu