Monumentul Eroului Necunoscut în Satu Mare

• publicat la: 3 septembrie 2012
Monumentul Eroului Necunoscut în Satu Mare

La propunerea prefectului Eugeniu Avram, în data de 3 septembrie a avut loc o întâlnire consacrată stabilirii planului de acţiune privind materializarea proiectelor privind construirea catargului pentru arborarea drapelului naţional şi Monumentului Eroului Necunoscut în municipiul Satu Mare. Cele două proiecte au fost discutate şi în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ pentru Persoanele Vârstnice desfăşurată săptămâna trecută, prefectul considerând că este necesară întâlnirea cu toţi factorii implicaţi în cele două proiecte.

În urma discuţiilor a reieşit că datele iniţiale privind ridicarea catargului pentru arborarea drapelului naţional au suferit modificări destul de importante în privinţa costurilor dar şi asigurării surselor de finanţare, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a cerut ca până pe 6 septembrie să se refacă calculele şi pe baza noilor cifre dar şi chestionării celor care s-au angajat să susţină financiar să se planifice etapele pentru realizarea efectivă a catargului.

Tot la întâlnirea din 6 septembrie se vor stabili paşii care trebuie parcurşi pentru ca Monumentul Eroului Necunoscut să devină realitate cel târziu anul viitor prin implicarea financiară a celor care şi-au exprimat dorinţa în acest sens dar nu au fost contactaţi, o parte din acest proiect se poate realiza până la sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

comentarii

de Oana la 3 septembrie 2012 - 21:21

Monumentul eroului necunoscut?
Ar fi mult mai inspirat si mai semnificativ pentru constiinta nationala romaneasca ridicarea unui monument dedicat regilor nostri-Ferdinand Intregitorul de Tara si sotia sa Maria, cei care au patronat Unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei in 1918! Monumentul, ridicat fie la Satu Mare, fie la Carei, unde cei doi regi chiar au poposit in 1919, ar contribui hotarator, in opinia mea, la consolidarea sentimentului national romanesc, atat de greu incercat pe aceste meleaguri!

Lasati un comentariu