Stemă şi monografie pentru judeţ

• publicat la: 27 September 2012
Stemă şi monografie pentru judeţ

Miercuri, 26 septembrie in sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare a avut loc cea de-a doua întâlnire organizată de Consiliul Judeţean cu privire la realizarea monografiei judeţului Satu Mare.

Au participat şefi de instituţii, istorici,oameni de cultură şi alte persoane interesate de realizarea acestui document important pentru judeţ. După discuţii indelungate s-a convenit asupra  faptul ca lucrarea sa aibă aproximativ 300 de pagini, să fie într-un limbaj accesibil tuturor,sa fie  dedicată si  investitorilor şi turistilor şi să fie realizată într-un an. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că se lucrează deja şi la realizarea unei steme a judeţului, urmând ca o firmă specializată să urmărească toţi paşii pentru adoptarea acesteia. Se doreşte ca stema să apară în noua monografie.

Totodată, Adrian Ştef a mai anunţat că în paralel se face şi un album foto al judeţului, cu imagini din judeţ şi de la evenimentele culturale. În cadrul şedinţei s-au constituit grupurile de lucru pe capitole. Structura monografiei cuprinde teme precum istoria judeţului, populaţia, sistematizarea şi dezvoltarea localităţilor, economia, învăţământul, viaţa politică, cultura, turismul, dar şi o perspectivă până în 2020.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu