Campania de donare de sânge

• publicat la: 5 noiembrie 2012
Campania de donare de sânge

În perioada, 5-9 noiembrie a.c, jandarmii sătmăreni se implică activ în  campania de donare de sânge, organizată la nivelul unităţii, conştienţi fiind de faptul că  „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”.

Astăzi, începând cu ora 800 ,25 de jandarmi, în frunte cu inspectorul şef al unităţii, col. Gheorghe Avram s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflaţi în suferinţă.

Acţiunea umanitară se desfăşoară sub deviza “Un strop de sânge, o şansă la viaţă”, jandarmii fiind conştienţi de importanţa gestului lor.

Până în momentul de faţă au răspuns prezent aproximativ 60 de cadre ale unităţii, care pe parcursul următoarelor 4 zile, în funcţie de disponibilităţile programului de muncă se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li se va recolta sânge.

Trebuie să înţelegem că sângele înseamnă viaţă şi de ce nu, trebuie să ne gândim că şi noi am putea avea nevoie, la un moment dat, de acea picătură de sânge pentru că ea ne poate salva viaţa.

Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiată încă din anii trecuţi la nivelul Jandarmeriei Române, prin unităţile teritoriale, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.

Activitatea se va încheia  la finele săptămânii ( în 9 noiembrie) până când toţi cei înscrişi pe listele unităţii se vor deplasa la Centrul de Transfuzie pentru a dona sânge.

Lasati un comentariu