Cel mai frumos loc de odihnă din lume se află în România

• publicat la: 3 noiembrie 2012
Cel mai frumos loc de odihnă din lume se află în România

Suntem, în sfârşit, numărul 1. În topul cimitirelor! Într-o ierarhie a celor mai frumoase 10 cimitire de pe Glob, apărută, astăzi, în publicaţia franceză „L’Experss”, în pagina de Tendinţe (!), cimitirul de la Săpânţa este socotit cel mai frumos loc de odihnă din lume .

Iată topul complet:

1.Cimitirul Maria, Săpânţa, România

“La 700 km Nord-Vest de Bucureşti, satul Săpânţa este cunoscut pentru că aici se află unul dintre cele mai colorate cimitire din lume . Stilul şi inscripţiile poetice, precum și mozaicul folosit sunt expresia vieţii defunctului: tradiţia a fost începută în 1930 de către un artist local și este perpetuată şi astăzi”, arată jurnalista franceză Anais Giroux.

2. Cimetière du Père Lachaise, Paris (France)

Este cel mai mare cimitir din Paris, un adevărat obiectiv turistic, care atrage, anual, peste două milioane de vizitatori! Printre mormintele cele mai populare – Oscar Wilde, Jim Morrison și Chopin.

3.Cimitirul vechi evreiesc din Praga (Republica Cehă)

Aici, în inima oraşului vechi, se află aproximativ 12.000 de pietre funerare, stivuite la întâmplare. Cea mai veche piatră datează din 1439. Obiceiul este să ca aici să fie depuse mici pietricele, ca souvenir, un lucru ce aminteşte de vremurile în care evreii trăiau în deșert și nu aduceau flori pentru a decora mormintele.

4. La Recoleta, Buenos Aires (Argentina)

Statui şi mausolee spctaculoase în cimitirul La Recoleta, unde se odihneşte inclusiv mult venerata Eva Peron .

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu