Concert de muzică ambientală

• publicat la: 8 November 2012
Concert de muzică ambientală

Cu 12 albume de muzică ambientală și de relaxare și peste 300 de concerte date în folosul semenilor săi, muzicianul timișorean Gheorghe Iovu e singurul acreditat cu diploma de “meloterapeut”, de către Asociația Națională de Terapii Complementare.

”Am editat și primul album, în 1994, “Spre infinit”, care a fost primul dintr-un asemenea gen de muzică, lansat la noi, după Revoluție. Fără să mă aștept, după o vreme am început să primesc mulțumiri pentru vindecare, îndeosebi de boli psihice, din partea unora dintre cei ce-mi ascultau muzica și veneau la concertele mele. Apoi, un medic celebru în Timișoara, prof. dr. Mircea Lăzărescu, șeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Județean, mi-a propus să vin să le cânt bolnavilor. Urmarea a fost că, în timpul concertelor, începeau să caște, să se destin­dă, unii chiar să adoarmă, semn că se relaxau profund. Ulterior, nivelul de agresivitate era mult redus, puteau să colaboreze cu medicii, să aibă un parcurs de vindecare mult mai scurt. Aproape trei ani am făcut experimentul acesta, a fost unul de succes. Au în­ceput apoi turneele, plecările în străinătate, sesiunile de înregistrări, participarea în alte proiecte.” (interviu din Formula AS).

Din CD-urile şi casetele apărute deja, din tot mai desele emisiuni televizate sau articole publicate putem descoperi melosul potrivit la care să vibreze cea mai sensibilă coardă a sufletului nostru.

Muzica lui Gheorghe Iovu, este relaxantă şi în acelaşi timp profesională, este fermă şi în acelaşi timp unduioasă.

Gheorghe Iovu s-a născut la 23 Iunie 1952 și este absolvent al Şcolii Populare de Artă din Timişoara, Secţia canto şi chitară.

comunicat Diecţia de Cultură

Lasati un comentariu