Domnule preşedinte, căruţa e goală!

• publicat la: 16 November 2012
Domnule preşedinte, căruţa e goală!

Alianţa România Dreaptă este la fel de năucă si lipsită de limpezime precum PDL, nucleul in jurul căruia s-a constituit. Prin urmare ca sa nu mai ramana repetenta, mam’mare, mamitica si tanti Mita se chinuie s-o duca in Guvern de 9 decembrie.

Ca de fiecare dată când caruta scârtâie si caii o duc napraznic spre râpă, presedintele-jucator si-a pus nadragii de lupta si azvarle biciul exact in zona despre care stie ca enerveaza teribil ceilalti alergatori: democratia, justitia, parlamentarismul atarnat de interesele de grup.

Trebuia, ca oistea o ia razna. Domnisorul acela vrancean, reprezentant al tinerei generatii de politicieni, dar invatacel destoinic al imbatranitilor in rele, aude catuse exact cu o luna inainte de alegeri.

Si ca si cand n-ar fi fost destul – ce lume troglodita! – , deputatul acuzat de coruptie fusese trantit la criteriile de eligibilitate morala ale Monicai Macovei si readus la fratia ghiulului, care s-a dovedit a fi mai presus de fitele astea plictisitoare cu integritatea.

Taman floarea de la butoniera discursului ARD – adica o galerie de viitor, neintinata de valorile pupincurismului si clientelismului, fara suspiciuni, averi nejustificate si scandaluri – se vedea in pericol de a fi ridiculizata.

Asa ca trebuia luat taurul de coarne si agitat nitel somnul USL, prin urmare vechiul combatant pe taramul revolutiilor sentimentului, Traian Basescu, a preluat pe piept si a sutat in capul adversarilor.

In esenta, pe scurt, ce a priceput poporul? Ca Romania se indreapta cu pasi nonsalanti spre fundatura din care crezuse ca iese odata cu revenirea presedintelui la Cotroceni, ca nesimtitii de parlamentari continua sa aduca pe culmi noi categoria “322″, deoarece nu se lasa anchetati, cum patesc amarastenii – v-a spus el ca deoarece nu-i putem facem mai buni, sa-i facem mai putini? V-a spus!- ca ce mama naibii se intampla, de ce sa rada toata Europa de noi deoarece nu suntem in stare sa organizam alegeri fara sa fim suspecti ca furam curent?

In fond, are dreptate. Suntem ciumati, raportul MCV ne va pune din nou intre paranteze si aderarea la Schengen nu pare un eveniment care se va petrece prea curand. Nu ca aceasta populatie care traieste in proportie de 50 la suta la tara are un singur vis, sa vada Turnul Londrei noaptea! Dar nici domnul Basescu nu a explicat ce consecinte are pentru Romania o noua amanare.

Hazliul situatiei este altul: baietii astia de la ARD, pentru care mana de fier a lui Vasile Blaga este doar o randunica in plina iarna, sunt vraiste. In ciuda motorului gripat al guvernarii, a lipsei unui program fundamentat pe calcule, nu doar pe margele colorate, a saraciei tot mai crancene, cel care are cele mai mari sanse sa-i scoata din cofa este tot Traian Basescu. Oare cu ce-si umplu ei zilele?

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu