După medici,a venit şi rândul liceenilor să fie blamaţi de primar

• publicat la: 9 noiembrie 2012
După medici,a venit şi rândul liceenilor să fie blamaţi de primar

După desconsiderarea medicilor careieni de către primarul Kovacs  în cadrul şedinţei Consiliului Local din luna februarie a anului 2011,despre care am scris pe larg în materialul ce poate fi citit aici,a venit acum şi rândul instituţiilor de învăţământ liceale din oraşul Carei să aibă aceiaşi soartă.Cu o singură excepţie: Grup Scolar Teologic Romano-catolic “Josephus CALASANTIUS.

Vineri dimineaţă,la sediul primăriei Carei a avut loc şedinţa ordinară a CL,cu 27 de puncte de ordinea de zi.

Pe lângă acestea,au mai fost adăugate două proiecte chiar înainte de începerea dezbaterilor.

Unul dintre acestea prevedea alocarea sumei de 6.600 de lei pentru plata extinderii conductei de distribuţie de gaze naturale la Centrul de zi situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr.30( fosta Zarda).

Solicitarea vine din partea Congregaţiei Surorilor Piariste Carei  şi a primit aviz favortabil din partea Serviciului de Contabilitate,din capitolul Asigurări şi asistenţă,  cu titlu de cheltuieli.

Firma S.C.Vexano care se va ocupa de realizarea acestei extinderi este considerată ca neserioasă de către primarul Kovacs deoarece înţelegerea din cursul zilei de ieri  potrivit căreia valoarea lucrărilor va fi de 6.600 lei s-a transformat în cursul zilei de azi în 9.300 de lei.

La acest punct,consilierul Ilie Ciută,liderul de grup al USL,a dorit să atragă atenţia administraţiei locale asupra  situaţiei ce persistă de mai mulţi ani în ce priveşte  regimul diferenţiat  cu care sunt tratate cele doua congregaţii ce prestează activităţi sociale în oraş.

Aş dori să spun câteva cuvinte şi sper să fiu bine înţeles. Apreciez activitatea acestei congregaţii, dar nu pot să nu remarc şi alte aspecte. Surorile stau într-un spaţiu care nu este al lor şi pentru care am plătit până nu demult zeci de milioane,la fel cum pentru liceul Calasantius  plătim de ani de zile  120 de milioane lei lunar chirie.Clădirea ce adăpostea Clubul Elevilor este închisă de mai mulţi ani în condiţiile în care  este goală iar copii noştri  fac activităţi pe unde apucă,în spaţii improprii, iar acum ne cer bani,dar ei nu ne oferă facilităţi de nici un fel când avem nevoie. Nu ne iartă niciodată”.

Replica primarului Kovacs nu a întârziat,acesta lansându-se într-o veritabila apologie adusă cultului romano-catolic şi al congregaţiei în cauză.

Surorile piariste fac parte dintr-un ordin ce nu se supune catolicilor. Sora Iudith face parte din conducerea la nivel mondial al acestei Congregaţii şi se ocupă de acei ţigani de care vorbeam la începutul şedinţei.Vă sugerez să veniţi să vedeţi ce a învestit Episcopia romano-catolică la Calasantius: sală de sport, săli de clase moderne.Copii de-acolo recunosc că se roagă mai mult şi sunt mult mai civilizaţi de cât de la oricare liceu din Carei”.

Vehemenţa acestor afirmaţii a  surprins asistenţa şi a atras o nouă intervenţie din partea liderului USL.

“Vreau să subliniez că aceasta este doar părerea Dvs.personală şi nu cred că mai este împărtăşită. Eu nu consider ,de fapt  nu sunt de acord ca acei copii sunt mai civilizaţi sau mai  respectuoşi decât copii din celelalte licee, dimpotrivă, la celelalte licee sun copii mult mai inteligenţi dovadă rezultatele care vorbesc de la sine.Nu cred că este corect  să facem astfel de afirmaţii ” a punctat la final consilierul Ciută.

 

 

comentarii

de emil la 10 noiembrie 2012 - 01:08

sigur, surorile piariste fac parte dintr-un ordin care nu se supune catolicilor! el se supune lui Dalai Lama si se aseamana (mai putin la sex) cu calugarii shaolin, iar religia lor a imprumutat si elemente shintoiste si ale religiei brahmane combinate cu cultul mozaic.

de emil la 10 noiembrie 2012 - 01:11

era cat pe aci sa uit sa mentionez influentele siite, precum si cele ale druizilor.

de emil la 10 noiembrie 2012 - 01:13

ia uite unde era centrul mondial al educatiei, stiintei si culturii: la calasantius!

de careianul la 10 noiembrie 2012 - 08:55

e trist cand o localitate oricare ar fi ea are un asemenea primar .
in mod normal se presupune ca acesta reprezinta toti locuitorii localitatii si mai ales ar trebui sa dea un exemplu tinerilor si nu sa ii jigneasca pe cei care nu fac parte din cercul lui de apropiati.
oare acest om are copii ? sau campania electorala e mai insemnata pentru el decat locuitorii pe care ar trebui sa ii trateze in mod egal si total nediferentiat

de profesoru la 10 noiembrie 2012 - 15:33

cei doi agramati din fruntea orasulul au apelat la serviciile unor la fel de agramati sa le refaca imaginea sifonata iremediabil ,cheltuiala fiind adaugata la altele in scop personal din banii publici pe care ii considera ai lor..
probabil au fost colegi de liceu fantoma la judet ca si asa nu stie nimeni pe unde au facut primarii scolile fiind un secret mai mare ca groapa marinanelor sau declaratiile de avere..pe care refuza sa le faca publice iar Prefectura se face ca nu vede si nici ANI sau alte institutii ale statului.

cand se va face public fluturasul de salariu al primarului datornic la stat care lucreaza cu muncitori platiti la negru pe strada ecoului ? ?
se asteapta venirea noului consilier coleg de traseu cu vicefotbalistul ?

de Magda la 10 noiembrie 2012 - 17:55

Tot respectul domnu Ciuta pentru verticalitate si impartialitate.
Avem nevoie de cat mai multi oameni ca Dvs.
Nu va lasati intimidat si continuati tot asa !

de asa este la 10 noiembrie 2012 - 20:21

Capsula verde a timpului a fost ingropata (indopata) cu exemple de buna purtare,cinste si omenie din pusta maghiara si de pe legheleul careiului. “Cinstitul” K0VACS si sleahta de “honvezi” au politizat pana si obiectul de depozitare a “memoriilor” udemereu Carei care evident a fost de culoarea, de culoarea, de culoarea …. V E R D E … BINGO

de Mihai la 10 noiembrie 2012 - 20:21

Atit Kovacs Eno cit si Layos Analfabetus sunt sociopati ! locul lor se afla dupa gratii ! Nu stiu de ce nu se sesizeaza institutiile statului , daca eram in America si numai 10 % din ce s-a scris aici era luat in considerare , ar fi fost ascunsi pe viata ! Dar de lisaj ati auzit ? Oricum amindoi LA PUSCARIE !!!!!

de Cristian la 11 noiembrie 2012 - 23:19

Sa imi trag una, adica toti ” astia ” care nu au fost la liceul asta suntem subdezvoltati sau nu ne rugam? pai da a venit nesimtitul asta gras si mustacios sa vada noaptea cat ma rog?duminica cand plec la biserica? cate icoane si bibli am acasa eu si multi alti dintre prietenii mei ba chiar vecinii, UDMR-u asta ar trebui desfintat nau ce cauta domnule draga o etnie sa faca partid guvernamental in o alta tara, ce ar fi daca italieni ar fi facut in america un partid ar fi condus de mult, JOS UDMR !!!!!!!

Lasati un comentariu