Kelemen: UDMR are 3 mari inamici – indiferenţa, criza şi naţionalismul românesc

• publicat la: 12 noiembrie 2012
Kelemen: UDMR are 3 mari inamici – indiferenţa, criza şi naţionalismul românesc

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seara, la Miercurea Ciuc, la lansarea candidatilor Uniunii din Harghita, ca formatiunea are de infruntat la alegeri „un adversar si trei mari inamici”, acestia din urma fiind indiferenta, criza economica si nationalismul românesc.

Kelemen Hunor a afirmat ca, la alegerile parlamentare, UDMR are „un adversar” in PPMT si „trei mari inamici”, respectiv indiferenta, criza economica si nationalismul românesc.

Kelemen a spus ca PPMT face o campanie „6:3”, uitand ca in politica se joaca pentru rezultat.

El le-a spus participantilor la lansarea candidatilor UDMR din Harghita ca este foarte important sa ramana uniti pentru a castiga reprezentare in Parlament, motiv pentru care le-a cerut votul de incredere.

In ceea ce priveste indiferenta, Kelemen a afirmat ca UDMR poate lupta cu ea, intrucat „la locale, UDMR a primit cu 70.000 de voturi mai mult decat in 2008 si cu ajutorul vostru vom invinge indiferenta si acum”.

Potrivit lui Kelemen, al doilea mare inamic al Uniunii este criza economică, despre care a spus ca nu a generat-o si nici nu o va rezolva UDMR, adaugand: „O reprezentare puternica in Parlament va da raspunsuri bune si acesteia”.

Liderul UDMR considera insa ca inamicul „cel mai mare” este nationalismul românesc.

„Cel mai mare inamic al nostru este nationalismul românesc. Oriunde mergem, vedem ca, dupa 23 de ani, nu numai in retorica apare antimaghiarismul, ci si in deciziile guvernamentale, in activitatea comisarilor guvernamentali, zi de zi, aici, in secuime, in Partium, dar si in Banat si in Ardealul de mijloc ne confruntam cu decizii antimaghiare, cu acea intentie ca drepturile noastre, pe care le-am obtinut in ultimii 23 de ani, să ne fie luate, să ne fie imputinate.

Vedem ca sunt multi in aceasta tară care vor să intoarca roata istoriei inapoi si nu spre secolul XXI. Trebuie să-i luam in calcul, sa-i invingem pe acesti inamici si atunci vom putea invinge si indiferenta, daca suntem isteti, puternici, dacă credem ca avem nevoie de o reprezentare puternica in Parlament, putem sa invingem si nationalismul românesc si, dragi prieteni, putem da raspunsuri fezabile si crizei economice, pentru ca avem proiecte bune si oameni foarte bine pregătiti”, a sustinut Kelemen.

Ideea privind acutizarea nationalismului românesc a fost preluata si de presedintele Organizatiei Teritoriale Ciuc a UDMR, Borboly Csaba, care este si seful Consiliului Judetean Harghita.(…)

La lansarea candidatilor UDMR din judetul Harghita, care a avut loc, duminica seara, la Casa de Cultura Municipala din Miercurea Ciuc, au participat aproximativ 300 de persoane. La final, cei prezenti au cântat imnul Ungariei si imnul secuiesc.

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 12 noiembrie 2012 - 16:26

cel mai mare dusman al udmr este propriul nationalism unguresc, horthysmul drapat in interes national maghiar. oricine arata natura horthysta, iredentista, sovina, antiromaneasca a unor actiuni ale udmr este automat acuzat de nationalism romanesc, de pozitii antimaghiare. iar daca drepturile minoritatii ungare din Romania inseamna inclusiv dreptul de a-si omagia horthystii in ciclul de actiuni sub deviza „romanii nu conteaza!”, atunci da, cred ca acest drept nu le poate fi acordat, desi, pasi inspre a-l obtine s-au facut destui, inclusiv botezarea unor institutii sau strazi cu nume ale criminalilor de razboi horthysti, evocarea in fiecare an a revolutiei ungare de la 1848 care a fost antiromaneasca, a criminalului kkossuth si alte activitati ofensatoare la adresa romanilor, desfasurate pe teritoriul Romaniei. nu mai amintesc aici autonomia tinutului secuiesc, revizuirea constitutiei, incercari de oficializare a limbii maghiare etc.

de un roman la 12 noiembrie 2012 - 19:16

Nationalism romanesc e si faptul ca jeguri ca si Kelemen Hunor (fara onoare),Marko Bella,Ritli Ladislau,Borbely Laszlo,Cseke Attila si din pacate multi altii au ajuns sa reprezinte statul roman ca ministrii,ca foarte multi altii sunt si au fost prefecti ,subprefecti,primari,directori de cabinete ministeriale,directori de institutii… Sunt curios cati dintre acesti indivizi ajungeau in astfel de ipostaze in ,,Ungaria mama” nu pe un teritoriu unde vor nu vor au ajuns intamplator si sunt tratati ca si acasa sau chiar mai bine…si zic asta pentru ca daca ar fi acasa si ar respecta statul din care fac parte si din pacate a-i carui cetateni sunt,ar fi mult mai loiali si mai respectuosi fata de ROMANIA.Dar din pacate ei asa sunt educati sa faca alergie la tot ce inseamna ROMANIA,ROMANISM SAU ORICE DERIVAT AL ACESTOR CUVINTE…din pacate vrem nu vrem asta e realitatea si asta le este educatia,accepta orice doar sa nu aiba legatura cu ROMANIA…Unor astfel de atentatori la adresa ROMANIEI prin lege ar trebui sa li se ingradeasca anumite drepturi constitutionale,nu ca sa ajunga in posturi din care sa decida viitorul ROMANIEI sau al cetatenilor acestei tari.Dar de fapt noi le permitem sa carieze viitorul nostru al tuturora si sa spere la dezideratele lor medievale….

de emil la 13 noiembrie 2012 - 09:17

si imediat ce ajung sa reprezinte statul roman, cum trebuie ei sa faca macar ceva pentru nația ungara. un birou de promovare a tinutului secuiesc, o propunere de autonomie in schimbul teritoriilor, o corespondenta numai in limba maghiara, ceva acolo si pentru amiralul Polii. evident ca nu ami amintesc de strazi, scoli, criminali de razboi, horthysti mai mult sau mai putin notorii, mai mult sau mai putin condamnati etc. iar daca statul roman nu stie cum sa puna punct acestui fel de manifestari, uite ca are probleme. constitutional, legal, fara partide etnice, fara reprezentare in Parlament, decat ca si celelalte minoritati, cu autoritati locale care sa respecte legislatia nationala, cu posibilitatea retragerii cetateniei romane celor ce au dobandit-o prin nastere, fara dubla cetatenie. cam asta ar fi calea spre linistirea horthystilor infierbantati.

de emil la 13 noiembrie 2012 - 09:19

si evident, 15 martie in Ungaria, nu in Romania!

de bibicu la 15 noiembrie 2012 - 12:12

nu sunteti satui de toata aceasta conducere udmrista care traieste pe banii nostri si defaimeaza tot ce este romanesc ?
de ce la scolile romanesti se taie gazu si pentru scolile unguresti se pompeaza banii cu presiune ?
pentru toate statuile criminalilor de razboi kelemen hunor a dat bani de la ministerul culturii si pentru sarmisegetuza nu a dat ni8mic si acum vin e la carei ca groful pe mosie ?
pai e normal ca primaru kovacs a vrut iar un udmrist ca viceprimar ca sa isi poata aduce toti udmristii si pe cei de afara cu protocoale platite de careieni .
degeaba da cite un milion la cate o biserica si cite un post la ceva neveste ca romanii nu sunt prosti sa nu vada ce face .

Lasati un comentariu