Zilele Revistei „Acolada”

• publicat la: 1 noiembrie 2012
Zilele Revistei „Acolada”

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat în cursul zilei de joi, 1 noiembrie, la deschiderea celei de a III-a ediţii a Zilelor Revistei „Acolada”. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Hotelului „Cardinal” în organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare, Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale şi de Societatea Literară „Acolada”.

Au fost prezenţi la manifestare din partea Uniunii Scriitorilor din România Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, poeta şi eseista Simona-Grazia Dima din partea PEN Club, Centrul din România,Săluc Horvat, director „Nord Literar”, Gheorghe Grigurcu, directorul „Acoladei”, alături de Radu Ulmeanu, director general al Editurii Pleiade şi al revistei în cauză, precum şi alţi scriitori, poeţi, critici literari şi de artă. Autorităţile locale au fost prezente prin directorul de Cancelarie al Prefectului Judeţului Satu Mare, Sorin Martin Vereş şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

„Mă bucur că am reuşit să fiu alături de Dumneavoastră şi la această ediţie, ca de fiecare dată în sprijinul culturii, ca şi în perioada în care eram vicepreşedinte şi aveam delegate aceste atribuţii. Acum în calitate de preşedinte am delegat aceste atribuţii, dar cum preşedintele se ocupă de toate problemele din judeţ cultura e la fel de importantă.

Consider că judeţul Satu Mare se află pe un bun făgaş cultural.  Consiliul Judeţean este una dintre instituţiile care are subordonate Centrul de Creaţie, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Şcoala de Arte, iar Primăria Filarmonica şi Teatrul de Nord, pe care cu sprijin comun le susţinem, aşa este normal şi acest fapt va continua. Credem că o mai mare deschidere culturală, o creştere a posibilităţii de receptare a fenomenului autentic, o flexibilizare sporită a metodelor de practică şi iniţiativă culturală vor transforma judeţul nostru într-un spaţiu impregnat de o cultură diversă, ca expresie a multiculturalităţii.”

Programul manifestărilor cuprinde dezbateri, lansări de volume ale unor autori ca Ioan Moldovan, Gheorghe Grigurcu, Simona-Grazia Dima, Radu Ulmeanu, lansarea Caietelor Paul Celan şi recitaluri de poezie, alături de tradiţionala decernare a Premiilor Revistei „Acolada” (vineri, ora 16, la acelaşi locaţie). De asemenea, invitaţii se vor bucura de o excursie la castelele din Carei şi Ardud şi la Casa Memorială Ady Endre.

Lasati un comentariu