7 parlamentari pentru judeţul Satu Mare

• publicat la: 12 decembrie 2012
7 parlamentari pentru judeţul Satu Mare

Câte doi deputati si un senator si-au adjudecat fiecare dintre cele doua formatiuni aflate pe primele doua locuri la alegerile parlamentare de duminică 9 decembrie 2012.

In judetul Satu Mare,in urma atribuirii mandatelor pentru Senat şi Camera Deputaţilor în colegiile uninominale din Circumscripţia Electorală nr.30 Satu Mare, Uniunea Social-Liberală şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România au obţinut câte două mandate de deputaţi şi câte un mandat de senator, în timp ce Alianţa România Dreaptă a obţinut doar un mandat de deputat.

Pentru USL, Valer Marian a obtinut al doilea mandat consecutiv ca Senator,cu  29.325 de  voturi in timp ce al doilea clasat a fost candidatul UDMR, Masculic Csaba, care a obţinut 13.127 de voturi.

Cele două mandate de deputati au fost obtinute de către ministrul Ovidiu Silaghi, cu 12.483 de voturi , de două ori mai mult decât candidatul UDMR Szasz Piroska, care a reuşit să adune 5.824 de voturi şi de  Octavian Petric, 9.798 de voturi faţă de candidatul UDMR Balogh Sandor, cu 5.432 de voturi valabil exprimate.

La Senat,Pataki Csaba va fi cel care va reprezenta UDMR Satu Mare,acesta obtinând 25.853 de voturi  in timp ce  candidatul USL, acad. dr. Virgil Enătescu, a reuşit să adune 15.925 de voturi.

Din partea UDMR,cei doi deputati sunt  Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor.

Un nou mandat obtine in Colegiul Carei-Tăşnad ,pentru Camera Deputaţilor, Erdei D. Istvan, cu 10.791 de voturi valabil exprimate, devansându-l pe candidatul USL Viorel Buda care a strâns 7.155 de voturi.

Cel care a inchis colegiul in care a candidat pentru Camera Deputatilor,a fost fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor,cu 14.232 de voturi ,urmat de candidatul USL Ciprian Ardelean (8.584 de voturi).

Desi s-a clasat pe al doilea loc in colegiul in care a candidat, Andreea Paul de la ARD ajunge deputat in urma redistribuirii voturilor la nivel national.Aceasta a obtinut 5.812 voturi (33,83) faţă de 7.314 voturi( 42,58%), cât a adunat candidatul USL,Nicolae Bura.

 

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 12 decembrie 2012 - 14:14

O porcărie sistemul ăsta de redistribuire, dacă permite unui candidat clasat pe al doilea loc în colegiul în care a candidat, este vorba de Andreea Paul de la ARD să ajungă deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel national, după ce a obținut 5.812 voturi (33,83%) faţă de 7.314 voturi (42,58%), cât a adunat candidatul USL, Nicolae Bura!

Ești bătut măr la vot, dar iei fața unuia care a obținut cu 1502 voturi mai mult decât tine. Prost să fii (și fără obraz), dar noroc să ai.

Idem Elena Udrea. Criteriul de promovare nu cred c-a fost redistribuirea voturilor la nivel național ci faptul că și parlamentarii sunt oameni. Au și ei nevoie de niscaiva blonde cu pulpe ronde în Parlament, ca să aibă cu cine să-și mai clătească ochii după îndelungatele partide de somn din timpul dezbaterilor.

Lasati un comentariu