Radicalii maghiari de la JOBBIK incearcă să adune simpatizanţi la Satu Mare

• publicat la: 6 ianuarie 2012
Radicalii maghiari de la JOBBIK incearcă să adune simpatizanţi la Satu Mare

Partidul iredentist Jobbik, care în repetate rânduri a denunţat Tratatul de la Trianon şi a manifestat nostalgii imperialiste legate de “Ungaria Mare”, încearcă acum să recruteze simpatizanţi în judeţul Satu Mare. După ce europarlamentarul Jobbik, Szegedi Csanad, şi-a deschis anul trecut un birou în oraşul cu acelaşi nume şi reşedinţă de judeţ, unde colaboratorii săi susţin audienţe şi îi consultă pe cetăţeni în privinţa obţinerii autonomiei teritoriale, activiştii formaţiunii încearcă acum să-şi înfiinţeze şi un grup activ de simpatizanţi(…). Noua structură va purta numele de Cercul Prietenilor Jobbik.

Preşedintele Jobbik, Vona Gabor, este şi el un obişnuit al taberelor extremiste desfăşurate pe teritoriul României, fără ca autorităţile de la Bucureşti să întreprindă vreo măsură.

Alianța Tinerilor de Dreapta—Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut în urma alegerilor din 2010 un număr de 47 de parlamentari. La nivel european partidul are strânse legături cu Frontul Naţional din Franţa, partidul Flamura Tricoloră din Italia, Naţional-Democraţii din Suedia sau Partidul Naţional Britanic. Conform recensământului din 2002, în judeţul Satu Mare trăiesc 216.000 de români şi 129.000 de maghiari.

sursa napocanews

comentarii

de ana la 6 ianuarie 2012 - 20:57

si de ce va mirati? a interzis cineva garda maghiara in Romania? va interzice cineva partidul Jobbik in Romania? Fratilor, e ca si cum nu te speli pe maini inainte de a manca si apoi te plangi ca ai facut hepatita!

Lasati un comentariu