Costiţe de porc glazurate
Ingrediente
1 kg coastă porc
1 pungă magică pt carne de porc cu usturoi
300 ml bere blondă
100 gr miere
Mod de preparare
Condimentăm bine coastele pe ambele parti cu amestecul de la punga magica si dam la frigider jumatate de ora ca sa se patrunda aromele Punem coastele in punga , turnam peste ele 300 ml bere, legam bine punga la gura apoi punem in tava si dam la cuptor la foc iute. Dupa aproximativ 40 minute , cand coastele sunt aproape facute le scoatem din punga, le rasturnam in tava si le glazuram cu miere. Le dam din nou la cuptor pentru circa 20 minute ca sa se rumeneasa frumos si sa ia din dulceata mierii .
Cotlet de porc aromatizat in sos picant
Ingrediente
1 kg cotlet porc cu os
200 ml sos soia
200 ml sos picant
ghimbir
menta
busuioc
piper sichuan
Mod de preparare
Condimentam cotletele de porc cu busuioc, menta, piper sichuan si ghimbir macinat. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Le lasam 3-4 ore la frigider. Asezam apoi cotletele intr-o tava si turnam peste ele sosul in care au stat la marinat. Dam la cuptor la foc iute pana ce s-a caramelizat sosul iar cotletele s-au rumenit usor. Turnam peste ele sosul picant. Lasam inca 15-20 minute pana scade sosul. Si cateva feliute fragede si delicioase !
sursa caietulcuretete.ro