Parlamentarii UDMR au inițiat Legea Porcului. Adio rase autohtone dacă proiectul trece de Camera Deputaților

• publicat la: 3 decembrie 2021
Parlamentarii UDMR au inițiat Legea Porcului. Adio rase autohtone dacă proiectul trece de Camera Deputaților
Adio porc de Bazna!
Adio porc de Mangalița!
Adio porc de Strei!
În anii ce vin, porcul de Crăciun din rase autohtone produs de gospodăria țărănească va deveni o palidă amintire dacă proiectul de lege trece de Camera Deputaților. Cum, se încalcă Regulamentul european 834 în agricultură ecologică, Comisia Europeană va declanșa procedura de infringement la adresa României.
.
https://agrointel.ro/207172/legea-porcului-adoptata-senat/
.
Prin această lege țăranul român este făcut țap ispășitor pentru răspândirea pestei porcine ascunzându-se astfel adevărații vinovați (vânătorii de mistreț, braconierii de mistreț; complexele industriale (prin angajați și prin numărul mare de porci/m2 în spații închise); samsarii de porci; procesatorii și importatorii de carne industrială de porc (risc direct proporțional cu cantitatea); anumiți consumatori ce cumpără porc furat din complexe industriale); medicul veterinar care nu îmbracă combinezonul, respectiv mănușile în fiecare fermă/gospodărie și nu le arde după ieșirea din aceasta.
Astfel ANSVSA devine un organ de presiune și represiune care răspândește frica și teroarea în mintea țăranului român.
Prin legea porcului, se limitează la doar 5 porci gospodăria țărănească (exploatații non comerciale de subzistență) fără ca aceasta să mai aibă dreptul la reproducție (nu mai ai voie să ții scroafă pentru reproducție), fără mai aibă dreptul să comercializeze, se lovesc în mod grav peste 4 milioane de gospodării țărănești și milioane de copii de la oraș și din diaspora a acestor țărani, în plină pandemie și criză alimentară.
Prin această lege se dorește eliminarea a peste 4 milioane de porci pe care îi crește gospodăria țărănească pentru a crește importul de porc și carne de porc din rase industriale străine (Marele alb, etc…);
În același timp prin limitarea gospodăriilor țărănești (exploatații comerciale cu caracter familial) la o scroafă și la 15 porci (vânduți doar în județ) se lovește în zeci de mii de pensiuni turistice și puncte gastronomice locale care încearcă să supraviețuiască în vremuri de criză.
Toate țările europene asigură hrana europenilor din ferma familială în timp ce în România aceasta este vânată sistematic de către statul român.
.
prof. univ. Avram Fițiu

Lasati un comentariu