Carnea de struţ, alternativa porcului de Crăciun

• publicat la: 26 noiembrie 2010
Carnea de struţ, alternativa porcului de Crăciun

Cine nu vrea de Crăciun carne de porc, are variante. Din carnea de curcan, de exemplu, medicii spun că se pot prepara friptură sau sărmăluţe sănătoase şi gustoase. Iar pentru cei care îşi permit, medicii, recomandă carnea de struţ. Se afla pe primul loc într-un top al alimentelor fără colesterol. Numai că preţul este destul de piperat, şaptezeci de lei pentru un kilogram.

Proprietarul unei ferme de struţi din Argeş, se pregăteşte deja de Crăciun: da aţi auzit bine. Va tăia nouă struţi cum alţii taie porcii. Un kilogram de carne de struţ costă 70 de lei.

Să mănânci curcan e la fel de sănătos precum ai mânca struţ. Doar că e mult mai ieftin. Un kilogram de carne de curcan costă 20 de lei. Iar un fermier a scos la vânzare curcani de 50 de kilograme.

100 de grame de carne de curcan are cu 4,7 grame mai puţine grăsimi decât aceeaşi cantitate de carne de porc. Diferenţa e mare şi la colesterol. Acum alege fiecare: tradiţia sau sănătatea.

sursa  antena 3

comentarii

de Ancuta la 21 decembrie 2010 - 16:42

Eu am mancat carne de strut si am fost incantata. Este foarte gustoasa carnea de strut. Este delicioasa si in acelasi timp este si sanatoasa.

Lasati un comentariu