UDMR se plânge liberalilor europeni

• publicat la: 20 decembrie 2012
UDMR se plânge liberalilor europeni

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, îl acuză pe Crin Antonescu și spune despre acesta că a creat în ultimii ani „o atmosferă antimaghiară”. Așa stând lucrurile, Uniunea are de gând să informeze liberalii europeni cu privire la aceste aspecte, afirmă Antal Arpad, potrivit realitatea.net.

„Mentalitatea ceauşistă şi naţionalistă” a influenţat, în ultimii ani, viaţa publică românească, iar liderul PNL, Crin Antonescu, este unul dintre cei care „au reprezentat acest lucru”, a afirmat preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe joi, într-o conferință de presă.

Reprezentanţii UDMR vor pregăti un document, spune Antal, referitor modul în care Crin Antonescu se raportează la comunitatea maghiară și pe care îl vor trimite liberalilor europeni.

„Vom pregăti un document despre Crin Antonescu, pe care îl vom trimite liberalilor europeni. Vom detalia în acest document modul în care Crin Antonescu se raportează la maghiari. Este cunoscut faptul că liberalii europeni sunt sensibili la astfel de probleme”, a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Crin Antonescu este acuzat de provocări naţionaliste şi şovine împotriva maghiarilor.

„El a creat o atmosferă antimaghiară în România, cu sprijinul media Voiculescu, iar acum, la negocieri, s-a referit exact la această atmosferă pe care el a creat-o”, a afirmat liderul local al UDMR.

Acesta a mai susținut că se aşteaptă ca guvernarea USL „să continue boicotul economic” în ceea ce priveşte judeţele din secuime.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 20 decembrie 2012 - 23:38

daca nu ma insel (si nu cred ca ma insel!) horthystul asta de Sfantu Gheorghe, a afirmat anul acesta – in legatura cu dezgropatul horthyst nyiro jozsef – ca in 1940 toti ungurii erau horthysti. acum o comite din nou, identificând intenționat horthystii cu ungurii, pentru a argumenta din nou eterna poveste iredentista cu persecutarea ungurimii din Romania. Crin Antonescu a spus deschis, in esenta -in termeni un pic diferiti- ca nu accepta pretentiile horthyste. adica ungurii au toate drepturile in Romania, dar nu-l au pe acela la alta limba oficiala decat cea romana si nu pot modifica articolul 1 din constitutie. or, autonomia secuiasca, federalizarea si alte obsesii hungarist rmdsz(amar)iste ataca permanent articolul 1, deci sunt anticonstitutionale. intr-un cuvant, Romania nu a dat liber la horthysm. asta cu liberul s-a intamplat in Ungaria, nu in Romania. ca horthystii se prezinta pe sine ca pe niste biete victime inocente ale nationalismului romanesc este deja ceva obisnuit. butoi prapad asta ar putea incerca sa ne spuna ceva nu stim, nu hunorisme si domokos (geza)isme pe care le-am fumat demult!

de emil la 20 decembrie 2012 - 23:42

evident ca nu se pun niciodata provocarile sovine cel putin trimestriale ale hungaristilor din Romania si din afara ei. ar cam fi cazul ca statul roman, mai ales prin SRI,sa pregateasca niste documente care sa prezinte liberalilor europeni fata hidoasa, dar adevarata, a iredentistilor unguri din Romania.

Lasati un comentariu