Votul nu este de vânzare

• publicat la: 5 December 2012
Votul nu este de vânzare

Poliţiştii şi jandarmii sătmăreni s-au aflat din nou în mijlocul cetăţenilor, în pieţe şi în zona gării, pentru a-i informa că votul ilegal este sancţionat de lege cu pedepse privative de libertate.

Obiectivul urmărit de cadrele structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţ a fost acela de a promova mesajul campaniei de informare „Tu decizi ! Votează legal !”, derulate la nivel naţional.

Jandarmii, poliţiştii de prevenire, proximitate ori ai Biroului Transporturi au discutat cu cetăţenii cu drept de vot pe tema reglementărilor legale ce guvernează desfăşurarea unui proces electoral corect. Au fost alese drept locaţii pentru distribuirea materialelor informative şi responsabilizare a cetăţenilor, Piaţa de vechituri şi zona staţiei C.F.R. Satu Mare.

De altfel, în aceste zile premergătoare scrutinului electoral călătorii vor primi la achiziţionarea biletului şi pliantul ce reaminteşte că votul ilegal, multiplu ori influenţat de mita electorală, este pedepsit cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, tentativa fiind, de asemenea, sancţionată.

Acţiunile de prevenire continuă în întreg judeţul, şi locuitorii din oraşul Ardud, spre exemplu, fiind informaţi de poliţişti cu privire la riscurile pe care şi le asumă încălcând prevederile legale.

Pe lângă măsurile de ordin operativ adoptate în această perioadă de structurile M.A.I., pregătite să contracareze şi să constate comiterea de infracţiuni electorale, acţiunile de informare şi prevenire au constituit, de asemenea, o prioritate pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant la Satu Mare.

Aceste activităţile de informare vor continua pe durata întregii săptămâni, iar în ziua alegerilor, la toate secţiile de votare vor fi amplasate, în locuri vizibile, afişe conţinând mesajul campaniei: “Tu decizi! Votează legal!”.

comunicat

Lasati un comentariu