10 obiecte obişnuite care îţi pot salva viaţa

• publicat la: 10 ianuarie 2013
10 obiecte obişnuite care îţi pot salva viaţa

Unul dintre cele mai captivante seriale americane a fost „Lost”, filmul care prezenta povestea unor naufragiati pe o insula pustie. Ei bine, tacticile de supravietuire si capacitatea de a rămâne lucid si concentrat au fost atuurile celor mai puternici.

Oricine ar trebui să stie care sunt detaliile aparent minore ce iti pot salva viata intr-o situatie extrema. Listverse prezintă un mic ghid de supravietuire, care cândva s-ar putea dovedi util. Nu contine obiecte sofisticate, ci unele obisnuite, pe care le folosim zilnic si pe care le-am putea avea la noi intr-o drumetie.

Guma de mestecat

Aflat in imposibilitatea procurării mâncării, guma de mestecat poate reprezenta o solutie eficienta. Motivul? Reduce considerabil pofta de mâncare, contribuind si la productia de salivă.

Super Glue (Lipici)

Lipiciul de acest fel ar putea fi folosit ca sutura de urgenta in cazul unei rani superficiale. Astfel, rana va fi inchisa rapid si sigur, scazand riscul unei infectii.

Praf de pusca

Ar fi bine ca in kitul tau de supravietuire sa pui cateva gloante sau praf de pusca. In cazul unei rani mai grave, pune pe locul respectiv praful de pusca si aprinde-l. Desi un procedeu extrem de dureros, praful de pusca sterilizeaza si cauterizeaza respectiva rana.

Carbune si tifon

Apa potabila este unul dintre elementele principale, necesare supravietuirii. Carbunele si tifonul ajuta tocmai la purificarea si sterilizarea apei care, in cazuri extreme, nu va proveni din surse sigure. Foloseste orice poate tine loc de vas, pune peste tifonul si toarna apoi apa.

Absorbante sanitare

Initial, absorbantele erau folosite, in secolul XIX, pentru a trata ranile provocate de gloante. Asadar, chiar si astazi, cand utilizarea lor este cu totul alta, ar trebui sa ai in vedere absorbantele sanitare in cazuri extreme. Ranile deschise, sangerande pot fi tratate cu astfel de absorbante. De altfel, fiind fabricate dintr-un material inflamabil, le poti folosi apoi si pentru mentinerea focului.

Otet

Otetul are numeroase proprietati antibacteriene, tratand eficient arsuri ale pielii, inflamatii si infectii. De asemenea, mirosul otetului poate masca alte mirosuri neplacute. Amesteca un pic de apa si otet si bea daca te doare stomacul sau foloseste aceasta combinatie pentru a indeparta parazitii din apa sau carnea de vanat.

Oglinda si fluier

Doua obiecte necesare in kitul de supravietuire al oricarei persoane prevazatoare sunt oglinda si fluierul. Orice obiect stralucitor poate ajuta, cu atat mai mult o oglinda compacta, ce poate fi folosita atat in lumina soarelui, cat si in cea a lunii. Pe de alta parte, fluierul atrage atentia si auditiv, ceea ce iti creste sansele de a fi reperat.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit contra durerilor de stomac, dar si pentru a stinge incendiile mici.

Muzicuta

In cazul unei catastrofe naturale, este foarte posibil ca niciun aparat radio sau TV sa nu mai mearga. O muzicuta iti va mai distrage atentia si, spun specialistii, sunetele emise iti vor stimula centrii creativitatii si pe cei ai placerii. Astfel, vei reusi sa iti pastrezi sanatatea mintala si sa reduci starile negative precum anxietatea si panica.

Prezervative

Prezervativele pot fi folosite atât pentru depozitarea apei, cât si pentru impiedicarea patrunderii apei in obiecte precum chibriturile.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu