Doi români, între cei mai buni 10 sportivi din Balcani în 2012

• publicat la: 22 ianuarie 2013
Doi români, între cei mai buni 10 sportivi din Balcani în 2012

Cei doi campioni olimpici ai României de la Londra, Sandra Izbaşa şi Alin Moldoveanu, se numără printre cei mai buni 10 sportivi din Balcani în 2012.

Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la sărituri şi cu bronz alături de echipa României, s-a clasat pe locul 4, acumulând 48 de puncte, în timp ce Alin Moldoveanu, campion olimpic în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, a terminat al optulea (25 de puncte) în ancheta iniţiată de agenţia bulgară de presă BTA.

Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sărituri

Alin Moldoveanu, primul campion olimpic al României la tir după 1988

Cel mai bun sportiv din Balcani în 2012 a fost desemnat actualul lider mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, care a primit 94 de puncte.

Anul trecut, Djokovic s-a impus la Australian Open şi a fost finalist la Roland Garros şi US Open. La Jocurile Olimpice, Nole a terminat al patrulea, după ce a pierdut finala mică disputată împotriva argentinianului Juan Martin Del Potro.

Poziţia a doua a fost ocupată de atleta turcă Asli Cakir Alptekin (75 de puncte), surpinzătoarea campioană olimpică a probei de 1.500 de metri, în timp ce podiumul a fost completat de o altă atletă, Sandra Perkovic (74 de puncte), din Croaţia, medaliată cu aur în proba de aruncare a discului la Londra.

Topul primilor zece sportivi din Balcani în 2012 a fost completat de Miho Boskovic (Croaţia / polo pe apă/), Milica Mandic (Serbia / taekwondo), Ivet Lalova (Bulgaria / atletism), Bojana Popovic (Muntenegru / handbal) şi Vassilis Spanoulis (Grecia / baschet).

Clasamentul a fost realizat pe baza voturilor exprimate de jurnalişti de la mai multe agenţii de presă din Balcani.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu