Proteste la vânătoarea lui Ion Ţiriac de la Balc

• publicat la: 12 ianuarie 2013
Proteste la vânătoarea lui Ion Ţiriac de la Balc

Potrivit televiziunii Realitatea TV, la Balc au venit 70 de gonaci, care au fost angajati special pentru acest eveniment. Invitatii lui Ion Tiriac nu au intarziat sa apara pentru vantoarea organizat de afaceristul roman in fiecare an. Tot in aceasta dimineata, pe aeroportul din Oradea, a aterizat un charter cu patru dintre invitatii lui Tiriac.

Un echipaj al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor va fi si el prezent la vanatoare pentru a recolta probe si a verifica daca nu sunt boli precum trichineloza sau pesta porcina in carnea vanatului.

“Exact ca in fiecare an vom avea un echipaj medical acolo pe tot parcursul evenimentului. Am incheiat cu ei un protocol si maine si poimaine (sambata si duminica – n.r.) o echipa de la noi va fi acolo (pe domeniul de la Balc – n.r.) sa recolteze probe pentru efectuarea unor analize pentru depistarea unor boli precum trichineloza sau pesta porcina. Asiguram permanenta acolo. Probele se vor recolta acolo, iar analizele se fac aici, la noi, pe cheltuiala lor”, a declarat, vineri, dr. Remus Motoc, seful DSVSA Bihor, potrivit sursei citate.

Vanatoarea de la Balc este un eveniment anual. Numai in 2012 au fost vanati 254 de mistreti. Printre oaspetii lui Tiriac s-au numarat atunci proprietarul companiei germane de autoturisme Porche, Wolfgang Porsche, primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, fostul presedinte al grupului Daimler, Chrysler Klaus Mangold, si mulţi alţii mentionează  enational.

Potrivit libertatea.ro,vânătoarea de la Balc stârnește reacții dure din partea asociațiilor de protecție a animalelor și nu numai în condițiile în care, anual se ucid în cadrul acestui eveniment peste 250 de mistreți.Asociația VIER PFOTEN a organizat un protest pașnic, cerând interzicerea uciderii animalelor care nu se pot apăra. Anul acesta, reprezentanții organizației vor înălța un balon cu are cald de care va fi agățat acel banner cu mesajul lor: „Nu mai ucideți! Jucați tenis!”

Lasati un comentariu