Infracţionalitate în creştere la Carei

• publicat la: 17 aprilie 2013
Infracţionalitate în creştere la Carei

Un bărbat de 46 de ani, din Oradea, urmărit naţional şi internaţional, care se sustrăgea de 9 ani executării unei pedepse privative de libertate, a fost depistat şi reţinut ieri, 16 aprilie a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Acţiunea în urma căreia persoana condamnată a ajuns în Arestul Poliţiei pentru executarea pedepsei, a beneficiat de sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Satu Mare şi al ofiţerilor S.O.I. Oradea.

În anul 2004, Zamfir G., de 46 de ani, din Oradea, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Haţeg, judeţul Hunedoara, la executarea a 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune. Bărbatul s-a sustras însă executării pedepsei, fiind dat în urmărire pe plan naţional şi internaţional.

 Înainte cu o săptămână de a se împlini termenul la care intervenea prescripţia executării pedepsei, orădeanul a fost identificat şi reţinut de poliţiştii sătmăreni, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Satu Mare. Mandatul de executare a pedepsei închisorii a fost astfel pus în aplicare, persoana condamnată urmând a fi transferată ulterior în penitenciar.

La Carei, patrula de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm, a surprins un bărbat de 38 de ani, în timp ce oferea spre vânzare, pe stradă, o bicicletă.

Poliţiştii au suspectat o încălcare au legii şi au trecut la verificări, stabilind că Attila K., din Carei, furase în cursul serii trecute bicicleta, din curtea unui localnic, şi acum încerca să obţină profit.

  Bunul în valoare de 500 de lei a fost restituit proprietarului, iar suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

   În Arestul Poliţiei a ajuns ieri şi un bărbat de 40 de ani, din Carei, condamnat la 5 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol. Ervin S. a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale din Carei, în cadrul unei acţiuni organizate în scopul identificării persoanelor urmărite, condamnate ori dispărute.

  Şi în acest caz persoana condamnată va fi transferată în Penitenciarul Satu Mare, pentru executarea pedepsei ce i-a fost aplicată.

Lasati un comentariu