Ministerul Educaţiei a publicat programa şcolară pentru anul 2013-2014

• publicat la: 25 aprilie 2013
Ministerul Educaţiei a publicat programa şcolară pentru anul 2013-2014

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul instituţiei, edu.ro, planul-cadru de învăţământ pentru învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014.

Micuţii de la clasa pregătitoare vor avea 19 ore săptămânal, una mai puţin decât elevii din clasele I, a II-a şi a III-a, în timp ce elevii de clasa a IV-a vor avea 21 de ore în program.
La clasa pregătitoare se vor preda cinci ore de Limba şi Literatura Română, trei ore de Matematică, câte două ore de Educaţie Fizică, Muzică şi Mişcare, Arte Vizuale şi Abilităţi Practice şi Dezvoltare Personală şi cîte o oră de Limba Modernă, Ştiinţe ale Naturii şi Religie.
În clasa I, elevii vor avea două ore în plus de Limba şi Literatura Română (şapte faţă de cinci), dar o singură oră de Dezvoltare Personală, faţă de cele două de la pregătitoare.
Elevii din clasa a II-a vor avea parte de o oră de Limba şi Literatura Română mai puţin decât în anul anterior (şase faţă de cinci), dar şi de una de Matematică în plus (patru faţă de trei).
La clasa a III-a întâlnim doar cinci ore de Limba şi Literatura Română, una mai puţin decât se predau la clasa a II-a, dar şi două ore de Limba Modernă. Mai apar Educaţia Civică şi Joc şi Mişcare, însă dispare Dezvoltarea Personală.
În fine, elevii de clasa a IV-a au parte de două noi materii, Istorie şi Geografie, însă vor face doar o oră de Arte Vizuale şi Abilităţi Practice.

La clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, Limba şi Literatura Română se intitulează Comunicare în Limba Română, în timp ce Matematica se predă integrat drept Matematică şi Explorarea Mediului.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu