Pe 12 mai mergem la Sâmbra Oilor

• publicat la: 29 aprilie 2013
Pe 12 mai mergem la Sâmbra Oilor

Traditionala sărbătoare a  Sâmbrei Oilor, ajunsă deja la a  57-a  editie,se va desfăşura in acest an in data de 12 mai, pe dealul de la Huta Certeze. Cea mai  importantă manifestare etno-folclorică din judetul nostru  simbolizează venirea primăverii si iesirea oilor la păscut,ocupatia tradiţională a păstoritului pe aceste meleaguri datând din vremuri străvechi.

Prefectul Eugeniu Avram a convocat astăzi comandamentul de organizare din care fac parte Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria Negreşti Oaş, Primăria Certeze, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.

 Primăria  Certeze a alocat pentru eveniment suma de 20.000 lei pentru cei 8 proprietari ai terenului in suprafaţă de 5 ha pe care vor avea loc manifestările.

Dacă Primăria Negreşti Oaş va asigura scena şi programul artistic,Centrul de Creatie se va ocupa de invitatii,solutionarea problemei sonorizării ,a grupului electrogen,alte servicii strict necesare  unui asemenea eveniment important.O nouă intâlnire va avea loc pe data de 8 mai,pentru stabilirea ultimelor detalii.

 

Lasati un comentariu