Promovarea lecturii la Satu Mare

• publicat la: 23 aprilie 2013
Promovarea lecturii la Satu Mare

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat marţi, 23 aprilie la o acţiune organizată de Biblioteca Judeţeană Satu Mare.

“Mă bucur să mă alătur şi eu acestui inedit mod de a promova şi susţine Biblioteca judeţeană Satu Mare, de a promova  lectura.

Chiar dacă aparent nu există nicio legătură între citit şi pedalat, vrem să le atragem atenţia copiilor şi tinerilor, să le arătăm că îţi poţi petrece timpul liber nu doar pe calculator, ci şi citind o carte sau pedalând.

Au existat în ultima perioadă o seamă de campanii naţionale de promovare a lecturii. Unele au fost mai radicale, altele mai moderate, unele ceva mai interactive, altele doar sobre, însă toate având scopul comun de perpetuare a unei culturi necesare şi urgent, cultura cititului.

Biblioteca Judeţeană a găsit o modalitate oroginală de a promova lectura, cred că este un eveniment unic în ţară. Mă bucur că Biblioteca nu a fost nevoită să demareze această campanie din lipsă de cititori. Dimpotrivă, într-o perioadă a cărţii digitale, Biblioteca Judeţeană a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cititori.

Vă felicit încă odată şi vă aştept şi la acţiunile viitoare !” a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Lasati un comentariu