SIRI în limba română, o nouă aplicaţie creată de doi puşti

• publicat la: 17 aprilie 2013
SIRI în limba română, o nouă aplicaţie creată de doi puşti

Posesorii de iPhone din Romania ar putea comunica in limba materna cu celebra voce virtuala conceputa de Apple, dupa ce doi adolescenti au creat aplicatia Siri in romana.

Asistentul virtual al companiei americane este disponibil, in prezent, in noua limbi, printre care engleza, germana sau franceza, insa doi pusti, unul din Craiova, iar celalalt din Sfantu Gheorghe, si-au propus sa adauge si romana pe lista limbilor vorbite de Siri.

Surprinzator este faptul ca baietii care au creat impreuna aplicatia nu s-au vazut niciodata, desi sunt prieteni foarte buni in mediul online, scrie Digi 24.

Este vorba despre Ricardo Ungureanu, un elev in clasa a X-a la Colegiul National Fratii Buzesti din Craiova, pasionat de informatica si matematica. Fiind fascinat de produsele Apple, baiatul de 15 ani a inceput sa scrie programe pe calculator. Gandindu-se cat de folositor ar fi un asistent virtual in limba romana pentru iPhone, pustiul a creat noua aplicatie Siri, alaturi de tovarasul lui din Sfantu Gheorghe, Radu.

Cei doi au finalizat aplicatia dupa sase luni de munca. Adolescentii au testat-o chiar pe telefoanele prietenilor, aceasta functionand foarte bine. In viitor, cei doi prieteni spera ca Apple sa le cumpere inventia.

“Am inceput sa cautam diverse documente, diverse tutoriale unde sa invatam cum merge serverul si am incercat sa reproducem serverul adaugandu-i si limba romana”, a explicat Ricardo. “A fost mult de munca, da. Inclusiv implementare in sine si planul de idei de inainte, undeva la sase luni pana ne-am mobilizat”, a completat prietenul sau Radu.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu