Dispare brânza de Năsal ?

• publicat la: 15 mai 2013
Dispare brânza de Năsal ?

În mare secret, proprietarii Napolact au decis să închidă unitatea de la Ţaga, care producea celebra brânză de Năsal. Mai grav e că aceştia nu vor mai permite nimănui să producă această marcă de brânză.

Rând pe rând, cele mai puternice brand-uri locale dispar. Industrii, fabricii şi mărci de referinţă ale Clujului, au fost trase pe linie moartă sau au o activitate mult redusă făra ca autorităţile statului să poată interveni în vreun fel, iar aici amintim, la comun fabrica de îmbrăcăminte Flacăra, cea de mobilier, Libertatea, Industria Sârmei de la Câmpia Turzii, Combinatul de sticlă din Turda, Fabrica de bere Ursus, fabrica Clujana şi acum, cireaşa de pe tort, unitatea de producţie a celebrei brânze de Năsal. Acţionarii firmei Napolact (societatea Friesland) au decis, după ce şi-au făcut o puternică publicitate pe seama brânzei de Năsal, să închidă unitatea de producţie de la Ţaga. Toţi angajaţii au primit decizie de disponibilizare, începând cu 1 iunie. Fabrica va fi scoasă la vânzare însă cei care o vor cumpăra nu vor mai avea dreptul să producă această marcă de brânză.

Dispare tradiţionala brânză de Năsal. Numărându-se printre celebrele „produse de Cluj”, această brânză e una dintre cele mai cunoscute şi apreciate printre consumatori, ştiut fiind faptul că este fermentată în condiţii speciale, în interiorul unei grote aflate pe dealul localităţii clujene Ţaga, unde se formează o bacterie ce produce un mucegai specific pentru această brânză, care nu a mai putut fi reprodus nicăieri în ţară. Angajaţii unităţii de producţie din Ţaga, în număr de 14, au anunţat că au primit înştiinţări oficiale, în care li se spune că începând cu 1 iunie vor intra în şomaj. „Cu toţi vom fi disponibilizaţi. Ni s-a comunicat doar că fabrica se va închide, fără să ni se ofere alte detalii”, a subliniat unul dintre angajaţi sub protecţia anonimatului.

De altfel, din interiorul societăţii Napolact ni s-a comunicat, de asemenea, tot sub protecţia anonimatului, că prin intermediul unei criculare, acţionarii majoritari ai societăţii (olandezii de la Friesland deţin peste 95% din Napolact), au anunţat că vor închide unitatea de la Ţaga.

continuare pe ziuadecluj.ro

Lasati un comentariu