Liberalii au aniversat 138 de ani de existenţă

• publicat la: 26 mai 2013
Liberalii au aniversat 138 de ani de existenţă

Vineri au avut loc la Satu Mare evenimentele dedicate aniversării a 138 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Liberali din tot judetul alături de preşedinţi de organizatii,primari,consilieri judeţeni şi locali au fost impreună şi la ceas  aniversar.Prima actiune a constat in depunerea unei jerbe de flori pe placa de pe peretele exterior al Bibliotecii Judeţene unde  a funcţionat primul sediul al PNL Satu Mare.

Cei prezenti s-au deplasat apoi  la bustul lui Ion I.C. Brătianu din P-ţa Libertăţii,pentru a aduce un omagiu marelui om politic.

Mesajul pe care Adrian Ştef  l-a transmis a fost:

„”Cred în Partidul Naţional Liberal, liberator de neam.Cred – şi de aceea ridic ochii mei către Cel de Sus, rugându-mă:

„Dumnezeul meu şi Dumnezeul strămoşilor mei, pogoară harul tău asupra Partidului Naţional Liberal, ajută-l, ca şi până azi, în munca lui şi risipeşte adunarea vrăjmaşilor ce-i stau potrivnici, pentru ca să pată purta mai departe cu izbândă, neamul meu pe drumul propăşirii şi al pacei.”

Am ţinut să încep cu aceste cuvinte din Crezul Liberal de la 1923, care este la fel de actual şi în zilele noastre. Mă bucur că aniversarea din acest an ne găseşte puternici, la nivel naţional şi local.

Vreau să aduc un omagiu făuritorilor Partidului Naţional Liberal, care în 24 mai 1875 au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne. Vreau să aduc un omagiu celor care în 1919 au înfiinţat la Baia Mare, localitate care atunci aparţinea de judeţul Satu Mare, prima organizaţie a PNL din Transilvania. Să aducem un omagiu primului prefect liberal al judeţului Satu Mare, Teofil Dragoş, dar şi tuturor militanţilor liberali, mulţi dintre ei murind pentru crezul lor politic în închisorile comuniste, celor care au reînfiinţat organizaţia judeţeană în 1990, celor care în ultimii 23 de ani au luptat pentru partid.

Liberalismul nu va muri niciodată şi îi sfătuiesc pe toţi cei care cred în ideile liberale să mergeţi cu ele până la capăt. Ne aflăm într-un moment important pentru PNL. Depinde doar de noi dacă vom continua să creştem, dacă vom rămâne la fel de puternici cum suntem azi. Am făcut multe în primele zece luni, însă mai avem mult de muncit. E important să ne ţinem de cuvânt şi să răspundem aşteptărilor celor care ne-au votat, ne-au acordat încrederea lor.

Poate ca niciodată în ultimii 23 de ani ideile liberale n-au fost mai necesare decât în prezent.

Datoria noastră, a membrilor PNL este de a le arăta oamenilor că programele pe care noi le-am lansat, programe pe Economie, pe Educaţie, pe Administraţie Publică, pe Agricultură sunt programe serioase, că rămânem uniţi, că interesul particular sau chiar de partid este mai puţin important decât interesul public.

Ne revine îndatorirea ca prin noi înşine, nu prin ajutor din exterior, să găsim soluţiile.

N-am nici un fel de îndoială că vom ști în anii următori să ducem mai departe aceste lucruri, cele mai de preț ale Partidului Național Liberal. Nu am nicio îndoială că Partidul Național Liberal, cu tot ceea ce înseamnă acumularea de experiență a acestui partid în toți acești ani, cu tot ceea ce înseamnă oamenii valoroși care au fost și au rămas în rândurile noastre mereu, că acest Partid Național Liberal va reuși.

Lasati un comentariu