Primăria din Bradu sigilată de mascaţi, edilul acuzat de mită electorală

• publicat la: 23 mai 2013
Primăria din Bradu sigilată de mascaţi, edilul acuzat de mită electorală

Primăria localităţii argesene Bradu a fost sigilată de mascati, miercuri dimineata, in urma unor perchezitii. Primarul Florin Frăţică este acuzat că ar fi dat mită electorală, existând astfel suspicinea de fraudare a alegerilor locale din iunie 2012.

Cinci perchezitii au loc in comuna Bradu, dar si in Bucuresti si in Slatina, anunţă Digi 24.

Edilul comunei Bradu, aflata lângă Pitesti, este suspectat ca ar fi dat mită electorală pentru cuplurile din localitate, sub formă de cadouri. Există astfel suspiciunea fraudării alegerilor, iar procurorii sunt in căutarea unor documente si a buletinelor electorale de anul trecut.

Florin Frăţică urmeaza sa fie audiat de procurori, dupa ce mascatii au sigilat primaria din localitate.

„Este vorba de mai multe acuzatii de mita electorala, insa eu mă consider nevinovat. Eu tot ce am facut a fost sa premiez mai multe cupluri din comuna pentru că au implinit 50 de ani de căsnicie. Exista o hotărâre in acest caz de la consiliul local.

Problema a aparut deoarece Zilele comunei Bradu, cand noi facem aceste premieri, au coincis cu zilele alegerilor, iar contracandidatii mei au depus o plângere”, a declarat primarul, la B1 Tv.

Actiunea este coordonată de Parchetele din judetele Arges si Olt.

Florin Fratica se află la al doilea mandat de primar al comunei Bradu, după ce a obtinut 53,79 la suta din voturile exprimate la alegerile locale din iunie 2012, el candidând din partea Aliantei pentru Arges si Muscel, PDL-PNTCD.

 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălina Bălănescu, a declarat că în acest caz sunt vizate nouă persoane – patru din localitatea Bradu şi cinci din Ilfov şi Olt.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul a două dosare penale, fiind vizate nouă persoane, între care patru din Argeş, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură directă cu o faptă de corupţie, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, mită electorală, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Parchetului Judecătoriei Piteşti”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, fără a putea preciza dacă printre cei care vor fi duşi la audieri se va afla şi primarul localităţii Bradu.

Surse judiciare afirmau că în acest dosar ar fi vizat şi primarul localităţii, Florin Frătică, aflat la al doilea mandat, el fiind suspectat de abuz în serviciu, fals şi uz de fals şi acordarea de foloase necuvenite.

Potrivit surselor citate, primarul ar fi luat în spaţiu, la locuinţa sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel şi-au făcut cărţi de identitate în localitate, pentru a putea vota la alegerile locale. Numărul persoanelor aduse din afara localităţii, cu mutaţie în comună, ar fi de aproximativ 70.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu