Darius Duţescu şi Sergiu Fogaş de la LTC câştigători la Rotaract 2013

• publicat la: 8 iunie 2013
Darius Duţescu  şi Sergiu Fogaş de la LTC câştigători la Rotaract 2013

Marți 4 iunie s-a dat startul celei de-a VII-a ediție a Festivalului de teatru pentru școlari „Rotaract”, organizat de Teatrul de Nord Satu Mare și Clubul Rotary din Satu Mare. Desfășurat de-a lungul a 3 zile, „Rotaract” a adus în atenția publicului 23 de pise de teatru interpretate de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor din județ.

Bilanţul elevilor actori de la Liceul Teoretic Carei in urma participării la acest festival este unul de invidiat pentru orice liceu.Prin mezinul Darius Duțescu din clasa a V-a, a fost câştigat  Marele Premiu la categoria one- man show, categorie la care a fost nominalizat și liceanul Alex Mureșan.

Cel mai bun actor secundar a fost desemnat Sergiu Fogaș din clasa X-a A,diriginte Traian Tămîian.

Șiman Claudian, Moisei Andreea, Sergiu Fogaş, Oneţiu Alexandra,  Coşarcă Dan, Valentin Marchiş şi Gyongyosi Ivett,sub directa îndrumare a  profesoarei Liliana  Sorian au  pus in scenăşi au interpretat  piesa “Refacerea vieţii” de Ion Băieşu . Tinerii actori au jucat piesa amintită in  memoria fostei  profesoare Ioana Cîcu, plecată la ceruri să instruiască trupele îngerești de teatru.

La categoria Cel mai bun actor, Claudian Șiman a obținut o nominalizare.

Trupa de teatru a Liceului Teoretic Carei este formata din toate categoriile de varsta prezente in aceasta institutie de invatamant. Generaţia care tocmai si-a incheiat o treaptă in pregătirea educatională,reprezentată de Andreea Moisei, lasă pe mâini bune activitatea cercului de teatru,generatia cea mai tânără intrând in forţă pe scenă prin  Darius Duţescu care de la prima participare isi adjudecă cel mai râvnit titlu  de la un festival de asemenea anvergură.

redacţia

comentarii

de Tiberiu Vanca la 8 iunie 2013 - 18:10

Ca actor veteran din rândul elevilor liceeni din Carei, generaţia care în anul 1952 a jucat pe scena teatrului din Satu Mare „O noapte furtunoasă” şi „Năpasta” ambele de I.L. Caragiale. Prezentând aceste felicitări am cred, deşi nu am cerut, asentimentul colegilor actori ce au consumat această solară aventură: Îi numesc pe Gheorghe Târpe; Viorica Balog; Ioan Pintea; Andrei Bălan, Gheorghe Vaida şi ceilalţi. I-am numit pe cei care s-au mai aflat în cel de al 61-lea an de la eveniment, în memoria-mi, de acum obosită. Îi rog pe cei neamintiţi să-mi primească scuzele.
Mă bucur că tradiţia teatrală continuă să fie vie în rândul elevilor liceeni şi al celor mai mici. La mai mult! La mai bine! Scumpi mei colegi din rândul actualilor elevi actori.

de Ravena la 8 iunie 2013 - 23:30

Felicitari tinerelor talente pentru munca depusa!!!Se cuvin felicitari si dascalilor si parintilor care se preocupa de soarta lor!!!

Lasati un comentariu