Furturi de şi din autoturisme

• publicat la: 30 iunie 2013
Furturi de şi din autoturisme

La acest final de săptămână poliţiştii sătmăreni au soluţionat mai multe cauze privind furtul unor autoturisme, ori sustragerea de combustibil din autovehicule.

            Sâmbătă, după ora 16.00, un bărbat din Republica Moldova, a reclamat că, în timp ce afla în incinta unei benzinării din municipiul Satu Mare, i-a fost furat autoturismul. Şoferul le-a relatat poliţiştilor că lăsase cheile în contact.

            De îndată ce au fost sesizaţi cu privire la comiterea furtului, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de poliţiştii Biroului de Ordine Publică, au demarat toate formalităţile ce se impun într-o atare situaţie, reuşind să-l identifice pe suspect şi să găsească şi autoturismul furat. Cel care a sustras maşina era chiar prietenul părţii vătămate, ce îl însoţea în călătorie, un tânăr de 21 de ani, din Chişinău, Dan J.

            Poliţiştii au găsit şi autoturismul, abandonat într-un lan de porumb din localitatea Adrian, astfel încât proprietarul de drept a reintrat în posesia bunului.

            Tânărul de 21 de ani a fost însă reţinut de poliţişti pentru 24 de ore în Arestul I.P.J., fiind suspectat de comiterea infracţiunii de furt de auto, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

            Poliţiştii Serviciului de investigaţii Criminale au identificat în această perioadă şi un sătmărean de 30 de ani, Szabolcs B., care oferea spre vânzare un autoturism, iar din verificările întreprinse cu privire la provenienţa bunului, a rezultat că acesta figura ca fiind furat din Ungaria.         

 Autoturismul a fost indisponibilizat până la clarificarea situaţiei juridice a acestuia, în cauză poliţiştii demarând ancheta pentru comiterea infracţiunii de tăinuire la furt.

            Şi poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală au anchetat un furt, de această dată din autoturism. În cursul nopţii de 28 iunie a.c., agenţii de siguranţă publică ce patrulau pe raza localităţii Acâş, au fost sesizaţi de către un şofer de 27 de ani cu privire la sustragerea de combustibil dintr-un autocamion. Conducătorul auto din Bihor a staţionat cu autovehiculul pe DJ 109 N, şi a observat doi bărbaţi care furau motorină din rezervorul tirului. În momentul în care bărbatul a deschis uşa cabinei, cei doi suspecţi au fugit, abandonându-şi la faţa locului şi autoturismul.

            Poliţiştii au găsit în maşina abandonată recipiente ce conţineau aproximativ 80 de litri de motorină, reuşind în scurt timp să-i identifice şi pe cei doi suspecţi, Marin L., de 21 de ani şi un minor de 17 ani, amândoi din Supuru de Jos.

            Prejudiciul cauzat, în valoare de 700 lei a fost recuperat integral, iar cei doi tineri sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Lasati un comentariu