„Lumea Mea” la Muzeul Județean

• publicat la: 2 iunie 2013
„Lumea Mea”  la Muzeul Județean

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat la vernisajul expoziţiei „Lumea Mea”, care a avut loc vineri seara la Muzeul Județean. Expoziţia este rodul muncii a peste 250 de elevi de la Palatul Copiilor Satu Mare, coordonaţi de profesorii Edit Szarvady, Szemak Zsuzsa şi Mădălina Dragoş. Manifestarea a fost  completată de o paradă a modei prezentată de copiii Cercului de artă textilă, îndrumaţi de profesorul Lucica Moldovan, dar şi de momente muzicale oferite de elevii Cercului de muzică uşoară, pregătiţi de profesorul Sorin Berindei.

Adrian Ștef s-a declarat impresionat de numărul mare de copii implicaţi în această expoziţie, de modul original prin care Muzeul Judeţean şi Palatul Copiilor au ales să sărbătorească, chiar dacă în avans, Ziua Internaţională a Copilului.

„Îmi amintesc că Palatul Copiilor a fost locul unde s-au format artiști de mare valoare, fie că vorbim de muzicieni sau artiști plastici. Eu cred că Palatul Copiilor, ca și instituție, are un rol foarte important în educarea copiilor. Ajutându-i, prin forme și mijloace proprii acestei vârste, să-și creeze deprinderi de muncă ordonate, sprijinind integrarea copiilor în procesul instructiv-educativ, activitățile organizate de Palatul Copiilor trebuie să modeleze aptitudini și sentimente, să cultive dorința de a îndeplini un rol și, astfel de a contribui, după puterile vârstei, la devenirea personală și profesională.

Mai ales că avem în județ foarte mulți tineri talentați, care au nevoie doar de o scenă pe care să se exprime. Dacă vă spun doar că la Școala de Arte avem peste 700 de cursanți, vă puteți da seama cât de mult își doresc copii noștri să-și construiască o carieră prin artă. Prin cultură, prin valorile tradiţionale pe care le avem, putem să aducem un spor de valoare şi atractivitate judeţului nostru. Vă mulţumesc şi tuturor copiilor le doresc La mulţi ani !”, a spus Adrian Ștef.

Lasati un comentariu