PS Iustin Sigheteanul a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Carei

• publicat la: 16 iunie 2013
PS Iustin Sigheteanul a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Carei

Sărbătoare în cer și pe pământul careian în a 7-a săptămână după Paști. PreaSfinția sa Iustin Sigheteanul a sfinţit picturile şi a  binecuvântat încheierea lucrărilor la Biserica Sf. Dimitrie izvorâtorul de mir, săvârșind o liturghie arhierească alături de un sobor de preoți (peste 30) de la bisericile din Carei și împrejurimi.

Au luat parte la serviciul religios oficialități locale și județene printre care se numără: deputatul Ovidiu Silaghi, Prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreşedintele Mircea Govor,primarul  Kovacs Eugen și membrii ai Consiliul Local Carei.

Cuvântul de învățătură, adresat mulțimii de popor ce a înfruntat canicula spre a fi prezenți la această sărbătoare, a fost rostit de PreSfinția Sa, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

La finalul serviciului religios, PreaSfinția Sa a acordat titlul de Voievod al Maramureșului preotului  Popa Ilie, sub păstorirea căruia s-au finalizat lucrările la biserică.

Primarului Careiului, Kovacs Eugen, i-a fost acordată o Diplomă episcopală şi o biblie. Cu aceeași diplomă au fost recompensați Consiliul parohial, corul bisericii și câțiva merituoși membri ai comunității parohiale.

Protopul de Carei, pr. Marian Crainic a mulțumit pentru prezență Preasfinției sale în numele preoților și al credincioșilor careieni, subliniind faptul că „alături de Mănăstirea de la Scărișoara, catedrala de la Carei este poarta de intrare dinspre N-V spre identitatea noastră românească”.

La rândul său, primarul Kovacs  i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Carei ,conform unei hotărâri de Consiliu local, căreia i-a dat citire.

Profitând de prezența primarului, Preasfinția Sa a făcut propunerea ca Sf. Dimitrie să fie ales ca patron spiritual al Careiului, motivând că „acesta este sărbătorit de toate confesiunile importante din Carei.”

O frumoasă agapă frăţească  a incheiat această zi de sărbătoare pentru municipiul Carei,oaspetii fiind incântati de prestaţiile de inaltă ţinută ale Ansamblului Ceatăra condus de Adrian Paşca si de interpretul Petrică Mureşan.

Petrică Mureşan a profitat de ocazie pentru a lansa celor prezenti invitatia de a se reintâlni in Satu Mare,sâmbătă şi  duminică seara,de la orele 20,00,cu ocazia Zilelor Judetului,la scena de folclor din centrul oraşului,alături de Sava Negrean Brudaşcu,Irina Loghin,Aurel Tămaş si Ansamblul Transilvania,la un regal folcloric.

 Nicoleta Latiş

comentarii

de Ocean la 16 iunie 2013 - 19:09

Mare zi pentru un orasel atit de micut, bucuria si fericirea este tot mai mare, ptr locuitori micutului oras.De oare ce chiar PreaSfintia sa ne-a onorat cu prezenta lui o zi deosibita pentru toti locuitori micutului orasel. Singurul regret pe care il am este conportamentul D-lui Primar, care este atit de schinbator. Astazi a stiut sa se conporte frumos chiar civilizat. Dar in rest daca ai o problema si ai dori sa intrii la el, este de a dreptul Turbat.vorbeste urit, injura, tipa, trinteste. Zici ca atunci a coborit din cocotierul sau de la” Asuajul lui. Poate ca acolo asa se conporta oameni, cea ce nu asi putea crede. Dar vorbind tot de religie, este o zicala : de unde nui, nici Dumnezeu nu cere. El ne-a dovedid de ne numarate ori ca la el NUI. Dai doamne Pimarului minte-a de pe urma. Asa sa fie. L

de careianul la 16 iunie 2013 - 19:31

Acest comportament civilizat a D-lui Primar anseamna ceva.Atunci cand ai o problema de rezolvat cu Domnul Primar, trebuie sa mergi la audienta la dansul cu mai multi preoti .Probabil atuncea ne asculta respectuos si civilizat asa cum trebuie.Asta era secretul primarului nostru.BRAVO DOMN PRIMAR BRAVO.

de Crestin la 16 iunie 2013 - 20:57

O fi coborat Duhul Sfant si asupra lui.E si el Om , si-o fi intors si el fata catre D-zeu.Doamne ajuata!

de Crestin la 16 iunie 2013 - 20:59

Daca era pus din loc in loc cate un parasolar era chiar binevenit si am fi sta mai adunati toti cei care am asistat la slujba.poate pe viitor cei ce organizeaza se vor orienta mai bine la acest capitol.
Cat priveste comportamantul de care aduce vorba oceanulk nu cred ca mai pacaleste pe nimeni atat timp cat stim ca e nevoit sa ceara voturi ca sa poata ramane in continuare pe scaun si sa nu se afle de scurgerile de fonduri cu care a reusit sa faca atatea investii in 3 ani fara ca sa aiba ceva avere pe nume sau alt venit decat salaru de primar.
Intru multi ani Preasfintia Voastra!Sa mai poftiti pe la noi!

de oana la 16 iunie 2013 - 21:24

Acum ca domnul primar a primit o Biblie, poate incepe sa descifreze codul moralei ….

de ateu la 17 iunie 2013 - 06:07

care morala ? cea a traiului nineaca?
ce dolofani sint
el si primaru
de diploma ii arde….
tara arde si baba se piaptana…

de caraii mari la 17 iunie 2013 - 06:38

grea viata pentru dolofanuu cu esarfa sa steie la slujba romaneasca si sa auda invataturile preasfintitului!..no da lasa ca dupa plecatu oaspetilor o mers la tucaciu si o putut injura si afurisii de cata romaneasca o trebuit sa auda in duminica a saptea dupa pasti!
de luni se racoreste el cu cat sovinism si iredentism baga la copiii de la scolile si gradinitele pastorite de ei.

de maria la 14 iulie 2013 - 02:21

daa ce fel de comentari sant aici ca nu inteleg eu cine a profitat aici ca nu se poate asa ceva sau nu inteleg eu bine dar oameni vorbesc urat asa uni de alti asta este

Lasati un comentariu