Membrii de onoare ai ASTRA Carei la pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare în mănăstirile clujene

• publicat la: 3 iulie 2017
Membrii de onoare ai ASTRA Carei la pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare în mănăstirile clujene

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost cinstit duminică 2 iulie 2017, în ziua sa de pomenire, la mănăstirile clujene Vad și Feleacu.

La Mănăstirea de la Vad, Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe altarul de vară al mănăstirii, sfințit înainte de începerea slujbei de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul de maici de la Mănăstirea Piatra Fântânele.

În cuvântul de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre viața Sfântului Ștefan cel Mare, pe care l-a numit icoană deplină și curată a sufletului românesc.

La finalul slujbei ÎPS Andrei i-a îndemnat pe cei prezenți să-și iubească neamul și țara la fel de mult cum a făcut-o și Ștefan Cel Mare, ctitorul bisericii de la Vad.  A participat la sărbătoarea Mănăstirii de la Vad și istoricul  acad. Marius Porumb, cetăţean de onorare al comunei, care a spus că este strâns legat de acest loc sfânt.

Înregistrările alocuţiunilor le puteţi urmări pe Radiorenasterea.ro.

Părintele stareț Nicodim Pop a mulțumit la finalul Liturghiei tuturor care au dat o mână de ajutor în realizarea acestei frumoase sărbători, dar și celor care au sprijinit biserica de-a lungul anilor.

Mănăstirea de la Vad, de pe Valea Someșului, aflată sub patronajul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, a fost reactivată în toamna anului 2011, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Mănăstirea a primit în administrare și biserica monument istoric din localitate. Aici  a existat o mănăstire încă din secolele al XV-lea – al XVI-lea, care a funcționat ca centru episcopal, de unde vine și denumirea de azi a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Atât Înaltpreasfințitul Părinte Andrei cât şi acad. Marius Porumb sunt Membrii de Onoare ai Despărţământului ASTRA Carei.

https://www.buletindecarei.ro/2015/05/ips-andrei-andreicut-parintele-mitropolit-si-ps-iustin-sigheteanul-au-devenit-membrii-de-onoare-ai-despartamantului-astra-carei.html

Lasati un comentariu