UDMR se văicăreşte la Consiliul Europei

• publicat la: 18 iunie 2013
UDMR se văicăreşte la Consiliul Europei

Sabina Elena, eleva din Covasna ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, este pârâtă la Consiliul Europei într-un raport UDMR pentru că “a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni” prin purtarea Drapelului oficial al României. În raportul formaţiunii maghiare mai este atacat şi postul de ştiri Antena 3, acuzat de manipulare.

“Antena 3 a acuzat Consiliul Judeţean Covasna că nu are versiune în limba română a site-ului instituţiei. Producătorii emisiunii au falsificat print screenul site-ului cu ajutorul programului Photoshop şi au afirmat în gura mare că acesta nu are opţiune pentru schimbarea limbii. Aceste emisiuni sunt instrumente perfecte în mâinile elitei plitice de a crea un ţap ispăşitor pentru a manipula oamenii pe scară largă”, se afirmă în raportul preliminar întocmit de UDMR, referitor la modul de aplicare în România a Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare.

“Este vorba despre o emisiune Sinteza zilei, care a avut loc la începutul acestui an. Atunci, Mihai Gâdea a prezentat site-ul C J Covasna, unde se vedea foarte clar că secţiunea în limba română, nu funcţiona, nu se încărca pagina. După discuţia pe această temă, brusc pagina de internet şi-a revenit şi secţiunea în limba română, iar preşedintele CJ Covasna, Tamaş Sandor, a intervenit prin telefon şi a spus că este vorba despre o manipulare ordinară”, precizează Antena 3 în legătură cu acest caz.

În acelaşi raport UDMR se mai afirmă că tânăra Sabina Elena “a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni prin purtarea bentiţei”.

Deputatul UDMR Marko Attila a declarat că, la toamnă, raportul va fi prezentat de UDMR în faţa Consiliului Europei în paralel cu cel oficial, realizat de autorităţile române.

sursa napocanews.ro

comentarii

de Decebal la 18 iunie 2013 - 13:51

daca nu ati facut sesizare la UE cand csibi barna profana eroul neamului romanesc Avram Iancu acum gasesc gaura in covrig bocitorii tulipani;vorba ceie…pe cine nu la si sa moara nu te lasa sa traiesti.
astia nu stiu nici a munci si nici a respecta.
deviza tulipanilor e loveste si fugi…si apoi scrie o plingere……mare lipsa de barbatie la unii

de emil la 18 iunie 2013 - 22:04

Ziua magarilor de pretutindeni este o găselniță a rmdiszno pentru a sarbatori pe teritoriul României un eveniment profund antiromânesc, cum a fost revoluția ungara din 1848-1849. Nici una dintre autoritățile românești nu pare sa știe acest lucru! E clar ca pentru kkomunitatea ungureasca in “viziunea” rmdiszno chiar si drapelul oficial al Romaniei, rosu galben albastru, este o provocare, in timp ce arborarea tricolorului unguresc, in Romania, nu este provocare, ci respectarea drepturilor minorităților!

Ce zice constituția ungara despre sărbătorile naționale in Ungaria? Punctul J este limpede! In amintirea revoluției si a luptei pentru libertate! Libertatea ungureasca – refuzata celorlalte etnii înglobate administrativ in Ungaria anului 1848 – a însemnat oprimare pentru romani, slovaci si croați, primii si ultimii ajungând sa se opună cu armele revoluției ungurești care urmarea desființarea lor națională.

H) cikk
(1) Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar.
(2) Magyarország védi a magyar nyelvet.
(3) Magyarország védi a magyar jelnyelvet mint a magyar kultúra részét.
I) cikk
(1) Magyarország címere hegyes talpú, hasított pajzs. Elsõ mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. Második, vörös
mezejében zöld hármas halomnak arany koronás kiemelkedõ középsõ részén ezüst kettõs kereszt. A pajzson a magyar
Szent Korona nyugszik.
(2) Magyarország zászlaja három, egyenlõ szélességû, sorrendben felülrõl piros, fehér és zöld színû, vízszintes sávból áll,
amelyben a piros szín az erõ, a fehér szín a hûség, a zöld szín a remény jelképe.
(3) Magyarország himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz címû költeménye Erkel Ferenc zenéjével.
(4) A címer és a zászló a történelmileg kialakult más formák szerint is használható. A címer és a zászló használatának
részletes szabályait, valamint az állami kitüntetéseket sarkalatos törvény határozza meg.
J) cikk
(1) Magyarország nemzeti ünnepei:
a) március 15. napja, az 1848–49. évi forradalom és szabadságharc emlékére;
b) augusztus 20. napja, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére;
c) október 23. napja, az 1956. évi forradalom és szabadságharc emlékére.
(2) A hivatalos állami ünnep augusztus 20. napja.

Lasati un comentariu