Veste proastă pentru șoferi

• publicat la: 17 iulie 2013
Veste proastă pentru șoferi

Nici un permis auto nu se mai eliberează fără analizele medicale la zi. Modificarea legislaţiei îi mulţumeşte pe cei mai mulţi dintre şoferi. Conducătorii auto sunt de acord că în trafic sunt foarte mulţi posesori de permis care, mai în glumă, mai în serios, nu ştiu nici culorile de la semafor.

„Cel mai elegant, ca să nu mai pierzi timp pe la analize, cu 2-3 luni înainte să expire, te duci la Poliţie şi îl declari pierdut. Băieţii îţi vor prelungi permisul cu perioada normală de valabilitate 10 ani, adică fără să fii testat medical”, aşa suna un sfat pentru şoferi, postat pe un forum dedicat pasionaţilor de automobile, înainte ca legislaţia să se schimbe.

Şi în trafic, toţi şoferii sunt convinşi că preschimbarea permisului înainte de termen avea drept scop doar evitarea analizelor.

Analizele medicale pentru preschimbarea permisului auto costă aproximativ 200 de lei şi se pot face la clinicile autorizate de ministerul sănătăţii.

Acelaşi proiect propus de Ministerul Afacerilor Interne prevede ca şoferii care nu-şi plătesc amenzile să rămână 3 luni fără permis.-cotidianul.ro

Lasati un comentariu