Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor

• publicat la: 1 august 2013
Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor

Miercuri, 31 iulie a.c., poliţiştii sătmăreni au acţionat în întreg judeţul pentru siguranţa cetăţenilor, protejarea patrimoniului acestora şi prevenirea implicării în grave accidente de circulaţie.

            La Carei, spre exemplu, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au urmărit în activităţile derulate în colaborare cu Secţia de Jandarmi din Tăşnad, combaterea infracţiunilor stradale, comise în locuri publice, a furturilor din locuinţe şi depistarea persoanelor şi a bunurilor urmărite în temeiul legii. În contextul acestor verificări a fost depistat un bărbat de 43 de ani, Mihai M., din Bihor, care furase mai multe bunuri din fier din incinta unei societăţi din Carei. Piesele sustrase au putut fi recuperate integral de poliţişti şi restituite unităţii păgubite, iar suspectul, depistat în flagrant, a fost tras la răspundere penală pentru furt calificat.

Şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, linia de muncă „furturi din societăţi comerciale”, acţionând pentru prevenirea sustragerii de bunuri, i-au identificat pe principalii suspecţi în cazul unui furt. Poliţiştii au stabilit că Nicolae B., de 32 de ani şi Petea şi Ioan L., de 28 de ani, din Apa, au sustras din curtea unei societăţi comerciale deşeuri feroase în valoare de aproximativ 1.000 lei., cei doi fiind anchetaţi acum pentru fapta comisă.

            Pentru combaterea actelor de comerţ ilicit au acţionat miercuri poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare. Au fost ridicate în vederea confiscării 200 kg pepene şi aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 2.000 lei. De asemenea, s-a acţionat pe linia respectării normelor de convieţuire socială, a diminuării fenomenului cerşetoriei şi vagabondajului, aplicându-se în municipiu amenzi a căror valoare a depăşit suma de 10.000 lei.                     

   Echipajele rutiere au continuat şi în cursul zilei trecute acţiunile de prevenire a accidentelor grave, 4 şoferi rămânând fără permise şi alţi 5   alegându-se cu dosare penale.

            Unul dintre şoferi, Vasile S., din Negreşti Oaş, a fost depistat de poliţiştii Serviciului Rutier, conducând autoturismul pe DN 19, deşi avea o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este anchetat acum pentru conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

            Alţi trei conducători de vehicule, Vasile S., de 27 de ani, Ferencz I., de 22 de ani şi Mircea R., de 26 de ani, au condus fără permise. Doi dintre aceştia conduceau mopede şi au fost surprinşi de poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală, iar cel de-al treilea, deşi avea permisul suspendat, conducea autoturismul pe DN 19, în localitatea Decebal.

            Şi comiterea unei infracţiuni de conducere a unui autovehicul neînmatriculat a fost constată ieri de poliţiştii rutieri, Mircea B., de 43 de ani, fiind oprit în trafic, la volanul unui autoturism căruia îi expiraseră numerele provizorii.

            Miercuri seara, de la ora 19.00 şi până la miezul nopţii, un echipaj al Biroului Rutier a acţionat din nou în zona centrală a municipiului Satu Mare, în Piaţa Libertăţii şi străzile adiacente, pentru supravegherea traficului. În acest context au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale. Dimineaţa însă, poliţiştii Biroului Rutier au organizat o altă acţiune, pe linia respectării legalităţii activităţilor de taximetrie, constatându-se peste 50 de contravenţii, amenzile aplicate depăşind valoarea de 4.000 lei. Dintre aceste sancţiuni 10 au fost aplicate şoferilor de taxi ce nu deţineau atestate profesionale, conform prevederilor legale.

           

Lasati un comentariu