ACŢIUNI PREVENTIVE PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

• publicat la: 24 august 2013
ACŢIUNI PREVENTIVE PENTRU COMBATEREA NERESPECTĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

Poliţiştii sătmăreni derulează la acest sfârşit de săptămână o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Acţiunea este coordonată de I.G.P.R. şi face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

În perioada 23-25 august a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, vor acţiona la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Acţiunea este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

 Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

,

Lasati un comentariu