Autorităţile din România au cerut date despre utilizatorii Facebook

• publicat la: 28 august 2013
Autorităţile din România au cerut date despre utilizatorii Facebook

Autorităţile din România au cerut companiei Facebook date despre mai multi utilizatori ai reţelei sociale.

Astfel, intr-un Raport despre solicitarile guvernamentale globale, primul de acest fel publicat de Facebook, se precizeaza numarul de solicitari venit de la guvernele din fiecare tara.

Totodata, se mentioneaza si numărul de utilizatori si conturi de utilizator vizate, dar si procentajul de solicitări in care s-a cerut, prin aplicarea legii, sa fie dezvaluite informatii, cel putin in mod partial.

Primele trei locuri in clasament sunt ocupate de Statele Unite, cu 1.000-12.000 de solicitari, 20.000-21.000 de conturi, procentaj 79%. In acest clasament urmeaza India – 3.245 de solicitari, 4.144 de conturi, procentaj 50% si Marea Britanie – 1.975 de solicitari, 2.337 de conturi, procentaj 68%.

In ceea ce priveste Romania, autoritatile au facut 16 solicitari care vizeaza 36 de conturi, avand un procentaj de 63%.

China nu apare in raport cu nicio solicitare, in vreme ce Rusia apare cu o singura cerere, insa pe care Facebook nu a rezolvat-o.

“Transparenta si increderea sunt valori de baza de la Facebook. Ne straduim sa tinem cont de aceste valori in toate aspectele legate de serviciile noastre, inclusiv abordarea noastra de a raspunde la solicitarile de date guvernamentale. (…) In urmatoarele rapoarte, speram sa putem oferi si mai multe informatii despre solicitarile pe care le primim de la entitatile responsabile cu aplicarea legii”, transmit reprezentantii Facebook.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu