Atenţie la ce daţi click pe Facebook

• publicat la: 26 aprilie 2016
Atenţie la ce daţi click pe Facebook

Dacă nu sunt atenti, utilizatorii Facebook riscă să cadă pradă unei noi escrocherii cibernetice creat de un virus foarte puternic și agresiv.

Utilizatorii sunt ademeniti să dea click pe videoclipuri cu titluri de genul „My first video”, „My video” sau „Private video”. In continuare, victimele sunt directionate către un site YouTube fals, unde li se cere să instaleze o extensie suplimentară pentru a putea urmări videoclipul.

Dacă este instalat acest plug-in, o versiune a „Make a GIF”, browserul utilizatorului va fi infectat, iar wall-ul sau de pe Facebook va fi inundat de postări false cu videoclipuri in care sunt etichetati cei din lista sa de prieteni, care vor primi un mesaj, via Messenger, cu acelasi continut dăunător.

Victime ale acestui virus au fost si cativa satmareni de pe a caror conturi de Facebook au fost trimise, fara ca posesorul sa poata face ceva, diferite mesaje si clipuri video, unele cu caracter obscen, celor din lista de prieteni.

Malware-ul a fost descoperit in urma unei analize efectuate de firma de servicii de securitate IT ESET. La inceputul lunii aprilie, sistemele ESET au identificat aceasta amenintare de peste 10.000 de ori in zeci de tari din intreaga lume. Momentan, malware-ul afecteaza doar utilizatorii Chrome, insa nu exista nicio o garantie ca acesta nu se va raspandi si la alte browsere in viitor, spun cei de la ESET.

Sursa: ziare.com

Lasati un comentariu