Câinii careieni sub lupa unei comisii

• publicat la: 31 octombrie 2013
Câinii careieni sub lupa unei comisii

La propunerea primarului,Consiliul Local a decis înfiinţarea unei comisii, care va recenza câinii din municipiu, în colaborare cu Asociaţia Puffi. Membrii comisiei sunt consilierii locali Adrian Bucureştean, Bujor Păuşan, Zoltan Fazakas, alături de preşedinta Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean.

Comisia recent înfiinţată va lucra alături de membrii Asociaţiei Puffi pentru realizarea unei strategii care să împiedice înmulţirea câinilor vagabonzi din municipiu şi rezolvarea problemelor pe care le creează cei existenţi. Mai exact, în perioada următoare se va finaliza recensământul câinilor din gospodăriile careiene, inclusiv Grădina Viilor şi individualizarea acestora prin microcipare. De asemenea, Asociaţia si Comisia vor întocmi o bază de date, care va include date despre patrupede şi stăpânii lor.

Amenzi şi recompense

Marti,29 octombrie,consilierii  au luat in discuţie adresa din 15.10.2013 a Asociatiei Puffi Carei prin care se solicita o hotărâre in regim de urgenţă în ce priveşte soarta patrupedelor.Potrivit  acestei adrese,se solicita  implementarea unui sistem de sancţionare al careienilor care îşi abandonează câinii. Amenda pentru o astfel de abatere ar fluctua între 500 şi 1000 de lei. Banii astfel colectaţi vor fi împărţiţi, în cota de 30% cu 70% între Primăria Carei şi Asociţia Puffi. În acelaşi timp, careienii care vor denunţa concetăţenii, care îşi abandonează câinii, ar urma să fie recompensaţi cu sume cuprinse între 80 şi 100 de RON.

Oportunitatea aplicării acestor solicitări va fi hotărâtă însă abia după întrunirea comisiei nou constituite.

comentarii

de Horia Mărieș la 1 noiembrie 2013 - 03:45

Dacă asta a fost propunerea primașului, de data asta eu unul aș fi de acord cu ea, inclusiv cu amenzile și cu recompensele.

Pare să fie o chestiune logică. Va mai avea poliția locală o sarcină în plus, aplicarea amenzilor. Că altcineva cine s-o facă? Nu văd comisia cutreierând străzile, aplicând amenzi și luând pe chestia asta înjurături și picioare în fund de la cei care posedă câini „ilegali”, mai ales de la cei de prin zona Dögtér.

Nu știam eu de ce s-au fofilat consilierii UDMR și de ce nu sunt majoritari și în această comisie. Fiindcă în toate celelalte comisii unde este vorba de mălai, sunt majorotari.

S-au fofilat fiindcă le este frică să nu ia picioare în fund de la parte din populație. Este mai bine să te ocupi de peștii din lacul Ianculești fiindcã ăia se pot și mânca, preparați saramură sau fripți la grătar, în plus, peștii sunt și tăcuți, nici nu te latră, nici nu te mușcă.

de curios la 2 noiembrie 2013 - 11:08

cu cat sustine primaria asociatia pufiika?

nu numai la cainii s-au fofilat consilierii udemereu carei ca nu am vazut pe nici unul sa spuna ceva la bugetul discutat sau la alte puncte si acolo sta la masa contabilul de la jeno si copii adus de consilier in locul la profesoru visnyayi csaba!
cu ce se ocupa acel contabil daca nu este in stare sa deie raspuns la primar si trebuie intrebat mereu beko care ieste inginer?

de csobiko la 3 noiembrie 2013 - 15:41

Se imbogateste bine D-na Ardelean probail nu ii ajunge Cartea Funciara !!!

de ildiko la 3 noiembrie 2013 - 17:17

pai daca munceste si castiga…decat sa stea cu ajutor social de la primarie mai bine pune maNA SI MUNCESTE!
poti incerca si tu csobika ca nu va fi mereu udemereu la sacu de banuti paznic

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2013 - 20:07

@de csobiko la 3 November 2013 – 15:41

Neked nehéz a meló, igaz?

de emil la 3 noiembrie 2013 - 22:28

Dar de ce nu-l lăsați în frunte pe hingherul – pardon, inginerul – care a propus taxa medievala pe câini, dar nu e în stare sa respecte o hotărâre a consiliului local de prin 1910 (adică de pe vremea Austro – Ungariei, vreme care ii este foarte la suflet)hotărâre care interzicea prezenta animalelor mari (inclusiv cai și elefanți!) în centrul orașului? Oare doar pentru ca nu era municipiu?

Lasati un comentariu