Guvernul Ponta, zeci de plângeri penale împotriva institutiilor publice şi a ministerelor

• publicat la: 3 octombrie 2013
Guvernul Ponta, zeci de plângeri penale împotriva institutiilor publice şi a ministerelor

Guvernul Ponta a sesizat sute de posibile fapte penale, depunand plangeri impotriva institutiilor publice sau impotriva ministerelor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Corpul de control al premierului a facut, in perioada 17.09 – 27.09, o actiune de documentare privind situatia plangerilor penale depuse dupa data de 07.05.2012 referitoare la fraudele sau neregulile constatate in ministere.

Astfel, in perioada mentionata, Guvernul a depus 30 de plangeri penale, prin care au fost sesizate 228 de posibile fapte penale. Din numarul total de plangeri penale, 26 au fost trimise la Directia Nationala Anticoruptie si 4 plangeri penale au fost depuse la Parchetul pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In topul reclamatiilor se afla Primăria Comunei Teisani, judetul Prahova, impotriva căreia Guvernul a trimis sesizari pentru 31 de posibile fapte penale savarsite de primar, viceprimar, reprezentanti ai primăriei si ai unor societăţi comerciale.

Plângeri au mai fost depuse, printre altele, impotriva Agentiei Domeniilor Statului, Companiei Nationale Posta Romana SA, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Departamentului pentru Romani de Pretutindeni, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Institutiile urmează să lanseze anchete pentru a raspunde sesizarilor facute de consilierii guvernamentali, in numele Palatului Victoria.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu